Jytky Pressiklubilla 9.10. klo 12.30

Tervetuloa Sirpa Puhakan tietokirjan PERIN SUOMALAINEN JYTKY julkistamiseen

tiistaina 9.10.2012 klo 12.30-13.30 Helsingin Pressiklubilla, Pullman Bar, Rautatieasema.

Perussuomalaiset mullistivat rajusti Suomen puoluekenttää. Kolmen suuren sijasta on neljä keskisuurta puoluetta. PERIN SUOMALAINEN JYTKY purkaa auki perussuomalaisten nopean nousun syitä. 

Miksi yli puoli miljoonaa suomalaista valitsi perussuomalaiset eduskuntavaaleissa 2011? Mikä rooli oli taloudellisella epävarmuudella ja EU:n kriisillä? Entä miten maahanmuuttovastaisuus realisoitui perussuomalaisen kannatuksessa? Miten Soini ja media auttoivat perussuomalaiset nousuun? Mikä Timo Soinissa vetosi äänestäjiin? Mikä ajoi muiden puolueiden kannattajia perussuomalaisten kannattajiksi?

PERIN SUOMALAINEN JYTKY analysoi myös perussuomalaisten päätymistä oppositioon. Jäikö Soini oman populisminsa panttivangiksi? Puolue uhosi muutosta suomalaiseen politiikkaan, mutta pakeni vastuuta oppositioon. Vuoden 2012 presidentinvaaleissa jytkylle ilmaantui vastajytky. Miten pitkälle jytky riittää kunnallisvaaleissa? Uusiutuiko puoluekartta pysyvästi?

Yhteiskuntatieteiden maisteri Sirpa Puhakka on seurannut tiiviisti suomalaista politiikkaa 1980-luvun lopusta lähtien toimittajana ja toiminut 90-luvun puolivälistä lähtien politiikassa. Hän on työskennellyt muun muassa Kansan Uutisten toimittajana ja toimitussihteerinä sekä Ydin-lehden toimitussihteerinä, päätoimittajana ja toiminut useiden lehtien kolumnistina. Vasemmistoliiton puoluesihteeri hän on ollut vuodesta 2007 lähtien.

TERVETULOA jytky-keskusteluun myös tiistai-iltana 9.10. klo 18.30 Sirpa Puhakan ja Silvia Modigin johdolla, RAVINTOLA TOVERISSA Kalliossa, Castréninkatu 3.

Sirpa 
Puhakka : PERIN SUOMALAINEN JYTKY
ISBN: 978-952-264-178-6, nidottu, 160 sivua, ovh 23 €
Lataa iso kansikuva: www.intokustannus.fi/images/isotkannet/perinsuomalainenjytky.jpg

Arvostelukappaleet: arvostelukappaleet@kurvinkirja.fi

Lisätietoja: www.intokustannus.fi
Mika Rönkkö, mika.ronkko@intokustannus.fi, puh. 050 4362170

Jaa tämä: