-84%

Jessica Haapkylä

Merten koralliparatiisit

(1 tuotearvio)

Tutkimusmatka herkkiin ekosysteemeihin

Upea, runsaasti häkellyttäviä kuvia sisältävä kirja koralleista, niiden tutkimisesta ja ilmaston lämpenemisestä.

Korallieläin elää nerokkaassa symbioosissa levien kanssa. Lisäksi se osaa tehdä kalkkikuorta. Lopputuloksena on fantastisen värikäs ekosysteemi, koralliriutta. Mutta mitä onkaan käynyt koralleille 2000-luvulla, kun ilmasto (ja vedet) lämpenevät ja meret happamoituvat?

Meribiologi Jessica Haapkylä ja valokuvaaja Mike Flavell ovat tutkineet riuttoja yli kymmenen vuoden ajan Havaijilla, Karibianmerellä, Uudessa-Kaledoniassa, Tahitilla, Malediiveilla, Indonesiassa ja Australiassa. Vuonna 1998, keskellä Tyyntämerta, Palmyran atollilla, koralliriutat olivat vielä koskematon ekosysteemi. Sitten ongelmat alkavat kasaantua. Tarinoissa sukelletaan riutoilla, tutkitaan korallitauteja haastavissa olosuhteissa, joudutaan pommikalastajien tappolistalle ja syklonin armoille. Ja samalla opitaan paljon koralleista ja niiden selviytymiskeinoista.

Jessica Haapkylä on meribiologian tohtori, toimittaja ja tietokirjailija, jonka intohimo koralleihin ja sukellukseen on vienyt hänet seikkailuihin ympäri maailman. Mike Flavell on vedenalainen valokuvaaja, jolle koralliriutat ovat intohimo.

Moni koralleista kiinnostunut turisti ei aina tiedä, kuinka paljon hänen vierailunsa kuormittaa riuttoja. Esimerkiksi osa risteilyaluksista tyhjentää surutta jätevetensä riutoille öisin, kun turistit nauttivat illallistaan.  Lue täältä Haapkylän suositukset ekoturismille ja linkit kestävän matkailun kohteisiin:

https://intokustannus.fi/suojele-koralleja-kestavan-matkailun-kohteet/

Alkuperäinen hinta oli: 34,00 €.Nykyinen hinta on: 5,50 €.

Tuotetunnus (SKU): 9789522646743 Osastot: , , , Avainsanat tuotteelle , , , , , , , , ,

Kirjan tekijät

Laajenna
  • Jessica Haapkylä

    Jessica Haapkylä on meribiologian tohtori ja tietokirjailija. Hän kiinnostui merestä jo lapsena snorklatessaan Porvoon saaristossa. Meribiologina hän on sukeltanut maailman trooppisissa merissä tutkien ilmastonmuutoksen vaikutuksia koralleihin. Arktisesta ilmastonmuutoksesta Haapkylä kiinnostui ensimmäistä kertaa työskennellessään Jean-Michel Cousteaun kanssa. Palattuaan Suomeen kuudentoista ulkomailla...

    Katso kirjailijan sivu →

Kirjan lisätiedot

Laajenna

Mediassa

Laajenna

Asiakkaiden arvostelut

Laajenna

1 arvio tuotteelle Merten koralliparatiisit

  1. Jussi

    Kirja on harvinaisen mukaansatempaava teos, jossa yhdistyvät seikkailut monella merellä ajan tasalla olevaan kattavaan tietoon maailman koralliriutoista, joista voi tulla ilmastonmuutoksen ensimmäisiä uhreja. Kirja on “must” jokaiselle snorklaajalle, sukeltajalle ja meriympäristön suojelusta kiinnostuneelle. Teksti sisältää pajon aiemmin suomeksi julkaisematonta tietoa koralleista. Runsas asiasisältö ei ole kuitenkaan raskasta lukea, sillä se nivoutuu hyvin kirjoittajan kiinnostaviin matkoihin korallirannikoille ja -saarille. Teoksen kuvitus on runsasta sekä korkealaatuista, ja kuvat liittyvät saumattomasti tekstiin.

Lisää arvio

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *