-50%

Katri Ylinen

Aamu ilman darraa

(3 tuotearviota)

Alkoholikeskustelua ravisteleva kirja avaa silmämme raittiudelle, joka ei maistu tylsän kuivalta. Aamu ilman darraa sisältää kaiken sen, minkä kirjailija Katri Ylinen ja moni raitistunut olisi halunnut tietää juomisen lopettaessaan.

Ylisen kirja purkaa stigmaa alkoholiongelman ympäriltä. Kirja kertoo tarinan häpeästä, suorituspaineista ja itsensä löytämisestä vaikeimman kautta. Kirja tarjoaa pakoreitin itse rakennetusta ansasta, jossa ahdistusta hoidetaan gin tonicilla ja jossa ei krapulan takia ehditä viikonloppuna palautumaan. Kirjassa pohditaan, mikä on pohjakosketus: pitääkö ensin menettää työpaikkansa, jotta juominen loppuu, vai riittääkö ”vain” sammuminen eduskuntaan?

Katri Ylinen jätti alkoholin 2019. Matkallaan raittiuteen hän teki havaintoja, joista monelle alkoholiongelmasta kärsivälle voi olla todellista hyötyä. Vuonna 2021 Ylinen perusti yhdessä Laura Wathénin kanssa alkoholittoman Darravapaa-yhteisön, josta on kasvanut valtakunnallinen ilmiö.

24,90  12,45 

Kirjan tekijät

Laajenna
 • Katri Ylinen

  Katri Ylinen (s. 1990) on helsinkiläistynyt kirjoittaja. Häntä kiinnostavat erityisesti sanattomat sopimukset ja yleisesti hyväksytyt normit, jotka usein otetaan annettuina. Näitä normeja Ylinen mielellään pysähtyy kyseenalaistamaan ja joskus myös pilkkaamaan. Vuonna 2021 Ylinen perusti yhdessä Laura Wathénin kanssa alkoholittoman Darravapaa-yhteisön....

  Katso kirjailijan sivu →

Kirjan lisätiedot

Laajenna

Mediassa

Laajenna
"DARRAVAPAA-YHTEISÖN perustaja Katri Ylinen käsittelee Aamu ilman darraa -kirjassaan päihderiippuvuuttaan, mutta tulee samalla kuvanneeksi myös nuorten, koulutettujen menestyjien ajatusmaailmaa, paineita ja kilpailua työelämän juoksuradalla." Aamulehti 23.9.2022"Katri Ylinen on milleniaali, joka paiski rajusti töitä ja lääkitsi riittämättömyyden tunnetaan juomalla. Nyt raittiina hän perää lempeämpää työkulttuuria ja järjestää viinattomia bileitä." Yle 17.9.2022"Kiehtovat ihmiskohtalot ja päihdekulttuurin muutos pitivät otteessaan elokuussa." Amusa 14.9.2022Mitä Suomi lukee? Elokuu 2022"Korkin voi sulkea jo ennen kuin menettää kaiken." Ylä-Satakunta 26.8.2022"Viinan romantisoinnille stoppi - alkoholikulttuuri muuttuu Suomessa kovaa vauhtia." Yle 29.8.2022"Bilemuija Katri Ylinen, 31, paiski töitä, juhli lujaa ja tajusi hiljalleen olevansa alkoholisti – Lopettamisen jälkeen koitti ihmeellinen olotila." Aamulehti 25.8.2022"Miltä maistuu alkoholivapaa elämä? Katri perusti yhteisön, jossa ei darraa tunneta." Katso Katri Ylisen haastattelu MTV3:n Uutisaamussa 12.8.2022

Asiakkaiden arvostelut

Laajenna

3 arviota tuotteelle Aamu ilman darraa

 1. Johanna G.

  Hieno teos, joka paitsi kertoo yhden ihmisen tarinan, myös kyseenalaistaa raikkaasti alkoholinkäyttöön liittyviä normeja yhteiskunnassamme! Suosittelen ihan kaikille ja erityisesti jos oma tai läheisen alkoholinkäyttö yhtään mietityttää.

 2. Hanna

 3. Maria N.

  Erinomainen kirja alkoholikäyttäytymistään miettivälle nuorelle, joka kaipaa vertaistukea ja lohtua, sekä rohkeutta ymmärtää alkoholin vaikutuksia itseen ja yhteiskuntaan.

Lisää arvio

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Samalta kirjailijalta