-8%

Dan Koivulaakso

Äärioikeisto Suomessa

Vastarintamiehiä ja metapolitiikkaa

(1 tuotearvio)

E-kirja ilmestynyt 08/2015.

Kirja kuvaa sitä ympäristöä ja moninaista joukkoa, joista nykyiset äärioikeistolaiset liikkeet saavat vaikutteita. Samalla se haastaa ajatuksen Perussuomalaisista työväenpuolueena ilman sosialismia. Teos asettaa yleisen oikeistolaistumisen osaksi eurooppalaista äärioikeistolaista maisemaa ja Suomen äärioikeiston rakentaman liikkeen saavutukseksi.

Oikeistopopulistinen Perussuomalaiset on tänään Suomen suurimpia puolueita. Sekalaiseen kansanedustajajoukkoon kuuluu myös edustajia, joiden tausta on äärioikeistolaisessa Suomen Sisu -järjestössä. Kehitys Suomessa seuraa muissa pohjoismaissa ja ympäri Eurooppaa nähtyä mallia. Kun valkoisen vallan -ryhmien ja uusnatsien on ollut vaikea toimia, äärioikeisto on pyrkinyt sisäsiistiksi “maahanmuuttokritiikin” avulla. Ne ovat ottaneet etäisyyttä avoimen rasistisiin ryhmiin, joista ne aiemmin hakivat ideologiansa.

Kirjoittajat erittelevät varsinkin pohjoismaisen äärioikeiston vaikutuksia suomalaisiin ryhmiin. Kirjoittajat analysoivat tarkkaan oikeistopopulistien sananvapauskeskustelua ja äärioikeiston voimakasta antifeminismiä.

Error: View ae0d0a6e4b may not exist

4,90 

Kirjan tekijät

Laajenna
  • Dan Koivulaakso

    Dan Koivulaakso (s. 1980) on sosiaaliantropologi, joka työskentelee ammattiliitossa. Koivulaakso on pitkään työskennellyt kansalaisjärjestöissä ja toiminut yhteiskunnallisissa liikkeissä muun muassa osallistumalla talonvaltauksiin sekä järjestämällä mielenosoituksia ja tempauksia. Yhteiskunnallisen aktiivisuutensa lisäksi Koivulaakso on innokas vapaaottelufani ja kamppailulajiharrastaja.

    Katso kirjailijan sivu →

Kirjan lisätiedot

Laajenna

Mediassa

Laajenna

Asiakkaiden arvostelut

Laajenna

1 arvio tuotteelle Äärioikeisto Suomessa

  1. Ivan

    Luin tämän kirjan mielelläni!

Lisää arvio

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *