-50%

Gérard Prunier

Afrikan maailmansota

Ruandan kansanmurha aloitti monikansallisen konfliktin, joka levisi Saharan eteläpuoliseen Afrikkaan ja johti lopulta noin neljän miljoonan ihmisen kuolemaan. Afrikan mailmansota kertoo Afrikan keskiosien viimeaikaisista sodista. Gérard Prunier tarjoaa kauhean mutta pakottavasti mukaansatempaavan tarinan siitä, miten yksi hirvittävä tapahtuma loi perustan laajalle ja tuhoisalle mullistukselle.

Gérard Prunier kuvaa kuinka noin kaksi miljoonaa hutua eli kolmannes Ruandan väestöstä pakeni Zaireen vuonna 1996. Pian sen jälkeen Ruandan hallitus lähetti joukkonsa maahan ja hyökkäsi pakolaisten kimppuun. Ruandan joukot yhdessä monen muun Afrikan valtion kanssa kääntyivät Zairen itsevaltaista presidentti Mobutua vastaan ja syrjäyttivät hänet. Mobutun hallinnon kaatuminen ja korruptoituneen ja ailahtelevan Laurent-Désiré Kabilan valtaannousu loivat valtatyhjiön, joka veti Ruandan, Ugandan, Angolan, Zimbabwen, Sudanin ja muita Afrikan valtioita mukaan pitkään sekasortoiseen sotaan. Esipuheen on kirjoittanut Helsingin yliopiston dekaani Liisa Laakso.

Alkuperäinen hinta oli: 37,00 €.Nykyinen hinta on: 18,50 €.

Loppuunmyyty

Tuotetunnus (SKU): 9789522641649 Osasto: Avainsanat tuotteelle , , , , , , , , ,

Kirjan tekijät

Laajenna
  • Gérard Prunier

    Gérard Prunier on Pariisin yliopiston professori, Addis Abebassa sijaitsevan Ranskan Etiopian-tutkimuskeskuksen johtaja ja Itä-Afrikan, Sudanin ja Afrikan Suurten järvien alueen merkittävä tutkija. Hän on julkaissut yli 120 artikkelia ja 5 kirjaa mukaan lukien The Rwanda Crisis ja Darfur: The Ambiguous...

    Katso kirjailijan sivu →

Kirjan lisätiedot

Laajenna

Tuoteosasto

Kirjan lisätiedot

Isbn

9789522641649

Sivumäärä

504

Julkaisuaika

12 / 2012

Suomentaja

Leena Teirioja

Alkuteos

From Genocide to Continental War - The ’Congolese’ Conflict and the Crisis of Contemporary Africa

Mediassa

Laajenna

Asiakkaiden arvostelut

Laajenna

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Afrikan maailmansota”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *