Timo  Malmi

Äyräpään luutnantti

24.90 € sis alv

OVH: 29  €

Tilattavissa

ISBN: 978-952-264-677-4

Kirjoittaja: Timo Malmi

Julkaisuajankohta: 09 / 2016

Sivumäärä: 250

OVH: 29  €

Lataa painokelpoinen kansikuva

(Tuote)Osastot: , ,
Avainsanat tuotteelle , , , , , , , , ,

Sotavankien matka Neuvostoliittoon ja takaisin

Ovatko he kaikki palanneet? sotavangit

Äyräpään luutnantti on kuin historiallinen romaani, paitsi että se on tietokirja ja perustuu tiukkoihin historiallisiin faktoihin ja autenttisiin lähteisiin. Kirjailija Timo Malmin mestariteos päästää lukijan suoraan tapahtumien keskelle: sotaanlähtöön, kiinni jäämiseen, matkalle kohti vankileiriä ja elämään leirillä: työhön muuraajana tai huopatossujen korjaajana, keripukkiin ja myös ihastumiseen leirin naiseen, joka paljastuukin vaaralliseksi. Joidenkin tarina päättyy kuolemaan, toisten vapautumiseen ja kotiinpaluuseen. Koetuksi tulee koko neuvostomaan vankileirien ”saaristo”, Uralin molemmin puolin.

Vuosikymmenten kuluessa Neuvostoliitosta on palautettu noin 2000 suomalaismiestä. Heistä on elossa alle 200.

Kirja perustuu entisten sotavankien omiin muistoihin, joiden keräämisen käynnisti yli 50 vuotta sitten kapteeni Erkki Aukio. Nuorena luutnanttina hän jäi miehineen kiinni vuolaan Vuoksen rannalla Äyräpäässä.

Timo Malmi (s. 1948) on tamperelainen kirjailija, runoilija, kääntäjä, historiantutkija, tietokirjailija ja muistitiedon kerääjä. Hänen tuotantonsa tärkeitä teemoja ovat Suomen sotavuosien monipuolinen ja humaani tarkastelu. Malmille on myönnetty Tampereen kaupungin kirjallisuuspalkinto ja Tampereen kulttuuritekopalkinto, ja hän on toiminut Suomen tiedetoimittajien liiton puheenjohtajana.

”Malmin teksti vie lukijan samaan tyrmään Iivosen kanssa hyytävästi ja melkein pelottavasti. Näin pitää kirjoittaa!”

– Harri Hautala, Aamulehti, 5.1.2017

Jaa tämä:
No post found

”Malmin teksti vie lukijan samaan tyrmään Iivosen kanssa hyytävästi ja melkein pelottavasti. Näin pitää kirjoittaa!” Harri Hautala, Aamulehti, 5.1.2017

Jaa tämä:

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen tuotearvio tuotteelle “Äyräpään luutnantti”

Todista että olet ihminen allaolevassa kentässä. *