-50%

Laura Uotila

Eläinkokeet Suomessa

Suomessa käydään tällä hetkellä keskustelua moniin eläinten käyttöön liittyvistä kysymyksistä. Koe-eläimet elävät tutkimuslaitoksissa, suljetuissa tiloissa, salassa ihmisten katseilta.

Useat suomalaiset eivät ehkä tiedäkään, että maamme yleisimmät koe-eläimet ovat hiiret, kalat ja rotat. Tai että vuosittain Suomessa suoritetaan 102 575 eläimiin kohdistuvaa toimenpidettä, joita tehdään tutkimus- tai opetustarkoituksessa.

Eläinkokeet Suomessa toimii keskustelunavauksena eläinkokeiden käytänteisiin ja niiden eettisiin kysymyksiin. Se tarjoaa kattavan, helppotajuisen ja asiapohjaltaan vankan tietopaketin koe-eläinten käytöstä, eläinkokeita koskevasta lainsäädännöstä ja niiden vaihtoehdoista. Ajankohtainen teos tarkastelee myös koe-eläinten elämää tutkimuslaitoksissa ja toimenpiteitä, joihin ne tutkimuksissa joutuvat.

Vuonna 2019 tulee kuluneeksi tasan 60 vuotta siitä, kun kirjailijat William Russell ja Rex Burch esittivät 3R:n periaatteet, joiden avulla eläimille koituisi mahdollisimman vähän kärsimystä testeissä. Eläinkokeet Suomessa ilmestyy juhlistamaan näiden periaatteiden merkkivuotta.

Kirjaa on ollut tekemässä suuri joukko alansa asiantuntijoita. FM, VTM Paula Hirsjärvi on entinen koe-eläinbiologi, nykyisin filosofi ja tietokirjailija. FT Marianna Norring työskentelee eläinten käyttäytymisen ja hyvinvoinnin tutkijana ja MMK Laura Uotila toimii eläinsuojeluasiantuntijana Animaliassa. Useat työryhmän jäsenet ovat toimineet pitkään eläinkoelupahakemuksia käsittelevän Hankelupalautakunnan jäseninä.  

Alkuperäinen hinta oli: 24,90 €.Nykyinen hinta on: 12,45 €.

Tuotetunnus (SKU): 9789523510784 Osastot: , Avainsanat tuotteelle , ,

Kirjan tekijät

Laajenna

Kirjan lisätiedot

Laajenna

Kirjan lisätiedot

Isbn

9789523510784

Sivumäärä

250

Julkaisuaika

4 / 2019

Mediassa

Laajenna

Asiakkaiden arvostelut

Laajenna

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Eläinkokeet Suomessa”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Samalta kirjailijalta

Ale
Uusi eläinlaki

Uusi eläinlaki

Alkuperäinen hinta oli: 23,00 €.Nykyinen hinta on: 11,50 €.
Lue lisää

Loppuunmyyty

Viimeksi katsomiasi kirjoja

Ale
Eläinkokeet Suomessa

Eläinkokeet Suomessa

Alkuperäinen hinta oli: 24,90 €.Nykyinen hinta on: 12,45 €.
Lisää ostoskoriin