-50%

Juho Kerola

Eläintehtaat

(4 tuotearviota)

Salakuvat eläintiloilta ovat herättäneet Suomessa keskustelua vuodesta 2007 lähtien, jolloin ensimmäiset salaa kuvatut kuvat ja videot tulivat julkisuuteen. Nämä kuvat pysyivät uutislähetyksissä useiden päivien ajan ja toivat tehotuotannon käsitteen julkiseen keskusteluun. Tämän jälkeen kuvaajat ovat vierailleet sadoilla tiloilla: sikaloissa, navetoissa, kanaloissa, broilerihalleissa ja turkistarhoilla.

Syksyllä 2017 kuvat levisivät kansainvälisiin tiedotusvälineisiin. Salakuvia Suomen turkistarhoilta julkaistiin yli 50 maassa.

Salakuvat on aiemmin julkaistu anonyymisti ilman kuvaajan nimeä. Alkuvuodesta 2017 nimettömyys päättyi osin, kun Poliittisen valokuvan festivaalin Ruoka-näyttely toi esille Kristo Muurimaan ja Juho Kerolan kuvat tuotantotiloilta. Kuvat herättivät paljon huomiota näyttelyn yhteydessä. Nämä kuvat yhdessä muiden tuotantotilavierailuilla otettujen kuvien kanssa muodostavat pohjan valokuvakirjalle.

Salakuvat eläintiloilta tutkivat ihmisten ja tuotantoeläinten välistä suhdetta. Tutkimuksen tarkoitus on vastata kysymykseen: tulisiko meidän vakavasti uudelleen harkita sitä, miten me suhtaudumme eläimiin? Kirjan tekstit kertovat kuvissa esiintyvistä eläimistä – niiden käyttäytymistarpeista, niiden kasvatusoloista ja niiden kasvattamisen ja tuottamisen politiikasta. Näiden tekstien rinnalla kulkevat tarinat kuvien takaa: miten kuvat on otettu, mistä niissä on kuvaajan näkökulmasta kysymys.

Kristo Muurimaa on dokumentoinut eläinten oloja kymmenen vuoden ajan. Hänen valokuvansa tuotantotiloilta pyrkivät tuomaan julkiseen keskusteluun ja katsojien arvioitavaksi sen, miten tuotantoeläimiä kohdellaan. Muurimaan eläinkuvia on julkaistu Sunday Timesissä, Newsweekissä, Helsingin Sanomissa ja kymmenissä muissa lehdissä ympäri maailmaa. Muurimaa on koulutukseltaan politiikan tutkija.

Kristo Muurimaa ja Mika Rönkkö keskustelemassa kirjasta Eläintehtaat Helsingin Kirjamessuilla 2018.

 

Alkuperäinen hinta oli: 28,90 €.Nykyinen hinta on: 14,45 €.

Loppuunmyyty

Tuotetunnus (SKU): 9789522649492 Osastot: , , Avainsanat tuotteelle , , ,

Kirjan tekijät

Laajenna

Kirjan lisätiedot

Laajenna

Kirjan lisätiedot

Isbn

9789522649492

Sivumäärä

190

Julkaisuaika

10 / 2018

Mediassa

Laajenna

Asiakkaiden arvostelut

Laajenna

4 arviota tuotteelle Eläintehtaat

  1. Pauliina Klemola

    Vuoden paras ja tärkein kirja.

  2. Harri

    Kirja joka kertoo suomen pitkän linjan eläinoikeusaktivisteista. He ovat dokumentoineet salaa suomalaisia tuotantotiloja vuosikausien ajan. Uskomattoman liikuttava tarina, jossa tiloilta kerätty kuvamateriaali saattelee lukijaa kertojan mukana heidän painajaismaisilla kuvausmatkoillaan.

  3. Iida

  4. Soili Kasanen

    Kirja tuo konkreettisesti esille raastavan ristiriidan todellisuuden ja markkinointiviestinnän välillä.

Lisää arvio

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *