-50%

Jussi Förbom

Hallan vaara

Merkintöjä maahanmuuton puhetavoista

Kokoomuksen Ben Zyskowicz esitti “ankkurilapsiongelmaan” eduskunnassa oman ratkaisunsa 17.11.2009: perheet pitäisi yhdistää “sinne Somaliaan” lähettämällä lapset takaisin. Keskustan Antti Rantakangas lausui samassa paikassa kuukautta myöhemmin: “Kun turvapaikanhakijoita on nelinkertaisesti, Suomi on liian vetovoimainen. Järjestelmä ei toimi.” Kokoomuksen Tuulikki Ukkola puolestaan totesi, että “rasismin lisääntyminen osoittaa selkeästi, että maahanmuuttopolitiikka on ollut vuosikausia epäonnistunutta.”

Edustajat olettavat, että suomalaisten enemmistö pelkää maahanmuuttajia eivätkä halua näiden “tulvivan” maahan. Kilpaillakseen “kansan” huomiosta maahanmuuton vastustajien kanssa he koventavat kielenkäyttöään ja sanovat sen, mitä todella ajattelevat. Tuloksena, että mediajulkisuuden asenteet kärjistyvät.

Hallan vaara -pamfletin ydin on tämän epäkeskustelun noidankehä. Pelko uhkakuvien toteutumisesta on johtanut vainoharhaiseen lietsontaan, ja samalla politiikka on kadottanut kykynsä käsitellä maahanmuuton kysymyksiä asiallisesti. “Järjestelmä” toimii, jos ulkomaalaiset pysyvät ulkomailla, eikä silloin, jos he haluavat asettua Suomeen. Siksi turvapaikanhakijoiden määrän kasvuun reagoidaan politiikan foorumeilla aggressiivisesti ja torjuvasti.

Mitä kukakin siis sanoi, ja millaisiin sanankäänteisiin institutionalisoitunut muukalaiskammo kätketään? Hallan vaara tarttuu maahanmuuttopuheeseen konkreettisten esimerkkien avulla.

 

16,90  8,45 

Tuotetunnus (SKU): 9789520105174 Osasto: Avainsanat tuotteelle , , , , , , ,

Kirjan tekijät

Laajenna
  • Jussi Förbom

    Vapaa toimittaja Jussi Förbom (s. 1972) on “valveutuneiden ja huolestuneiden kansalaisten muodostaman maahanmuuttokriittisen, puolueisiin sitoutumattoman kansanliikkeen Homma ry:n” ylläpitämän Hommaforumin mukaan kommari, reikäpää, ihmisoikeuskouhkaaja ja utopisti-kiihkoilija. Hän veti muun muassa syksyllä 2009 Yle Radio 1:ssä suomalaisia ihmisoikeusongelmia ruotivaa Oikeutta ihmisille!...

    Katso kirjailijan sivu →

Kirjan lisätiedot

Laajenna

Tuoteosasto

Kirjan lisätiedot

Isbn

Painettu kirja: 9789520105174, E-kirja: 9789525675887

Sivumäärä

204

Julkaisuaika

09 / 2010

Mediassa

Laajenna

Asiakkaiden arvostelut

Laajenna

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Hallan vaara”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Samalta kirjailijalta

Ale
Väki, valta ja virasto

Väki, valta ja virasto

Alkuperäinen hinta oli: 25,00 €.Nykyinen hinta on: 12,50 €.
Lue lisää

Loppuunmyyty