Reijo Rautajoki

Inkeriläinen äitini – Pelon täyttämä elämä

(2 tuotearviota)

14.90 26.90 

Miten voin maksaa ostokseni?
ISBN: 9789523519343

Kirjoittaja: Reijo Rautajoki

Julkaisuajankohta: 8 / 2022

Sivumäärä: 300

Lataa painokelpoinen kansikuva

Osastot: ,
Avainsanat tuotteelle , , , , , , , , , ,
Jaa tämä:

“Inkeriläinen ”Hatsinan Elsa” joutui natsimiehittäjien tulkiksi, pääsi Suomeen ja säästyi pakkopalautukselta – silti pelko seurasi läpi elämän. Yle uutiset 18.3.2023

“Filosofian tohtori ja tietokirjailija Reijo Rautajoki kuvaa kirjassa äitinsä seikkailunomaisen ja henkeäsalpaavan matkan. Tsaarin Venäjällä syntyneestä tytöstä tuli ensin opettaja neuvostokouluun. Saksan miehitysaikana äiti ajautui natsien sihteeriksi ja sodan jälkeen lopulta opettajaksi Takahuhdin kansakouluun Tampereelle.” Maaseudun tulevaisuus 21.8.2022

2 arviota tuotteelle Inkeriläinen äitini – Pelon täyttämä elämä

 1. Mirja Paakko (Vahvistettu ostaja)

  Todella mielenkiintoinen ja yllättävä kirja! Äidin upean henkilökuvan lisäksi kirja sisältää valtavasti täsmällistä tietoa inkeriläisistä, taitavasti linkitettynä yhteen. Kirjan lukemista oli vaikea keskeyttää.

 2. Göran Lindgren (Vahvistettu ostaja)

  Kirja on erittäin enemmän kuin mielenkiintoinen. Se on toisaalta tunteella tehty kirja kirjoittajan oman inkeriläisen äidin ja hänen inkeriläisen sukunsa muistolle. Toisaalta se on asiantuntevan ja osaavan tutkijan (FT) laadukasta työtä. Kirjottajan aikaisempien, inkeriläisten kohtaloita käsitelleiden julkaisujensa sarjassa, joka löytyy hyllystäni, kiinnittää huomiota väitöskirja, joka kertoo paljon kirjoittajan luotettavuudesta.

  Reijo Rautajoki on paitsi tutkija myös armoitettu kirjoittaja, jonka tekstit vetävät mukaansa. Olen vasta aivan alussa tämän hänen viimeisimmän kirjansa lukemisessa, mutta jo nyt tuntuu vaikealta katkaista lukeminen päivittäisten rutiinien vuoksi.

  Tuntuu kovin pahalta, että korona ja sen jälkeen Putinin Venäjän toimet tekivät mahdottomaksi valmiin retkisuunnitelman toteuttamisen Inkerinmaalle ja osin inkeriläisten muuttoreitille Viron Paldiskista Hankoon.

  Göran Lindgren, sotahistorian harrastajatutkija

Lisää arvio