-8%

Kukka Ranta

Kalavale

Kalavale on tiivis tietopaketti teollistuneen kalastuksen vaikutuksista. Kirja tuo aaltojen alla tapahtuvan hävityksen lukijan silmien eteen koskettavien kuvien ja merten rannoilla asuvien ihmisten tarinoiden kautta. Samalla kirja antaa toivoa siitä, että meillä on vielä mahdollisuus muuttaa tuhoisa kehitys ja käyttää meriämme sen asukkaita kunnioittaen.

Kirjassa kuljetaan Kymijoen tehtaiden saastuttamilta ja voimalaitosten patoamilta joilta läpi Suomen ja Euroopan kalastuspolitiikan kohti Länsi-Afrikkaa, samalla maailman eri kolkkien liikakalastuksen merkittävimpiä syitä ja seurauksia sivuten.

Euroopan kalakannoista vain 25 prosenttia kestää nykyisten tehopyydysten tahdin. Yli 70 prosenttia Suomessa kulutetusta kalasta on ulkomaista, ja arviolta puolet EU:n tuontikalasta on kalastettu laittomasti.

Länsi-Afrikka kärsii maailman meristä eniten ulkomaisten alusten laittomasta kalastuksesta. Se on yksi maailman pahiten liikakalastettuja alueita, ja kun kalakannat hupenivat 2000-luvun alussa, räjähti siirtolaisten virta Kanarian saarille. Siirtolaiset tulivat juuri niistä maista, joissa EU:lla on ollut suurimmat kalastussopimukset.

Kalavaleen omat sivut
Kalavale Facebookissa

Kelpoa kehitystä -palkinto Kalavale-kirjan kirjoittajille

Lataa Kalavale ilmaiseksi pdf:nä

Error: View ae0d0a6e4b may not exist

Alkuperäinen hinta oli: 24,00 €.Nykyinen hinta on: 22,00 €.

Loppuunmyyty

Tuotetunnus (SKU): 9789522641779 Osasto: Avainsanat tuotteelle , , , , , , , , , , , , , ,

Kirjan tekijät

Laajenna
  • Kukka Ranta

    Kukka Ranta on tutkiva toimittaja, tietokirjailija ja freelance-valokuvaaja. Ranta työskentelee tohtorikoulutettavana Helsingin yliopistolla ja on opiskellut visuaalista journalismia Taideteollisessa korkeakoulussa. Hän on julkaissut pitkiä reportaaseja mm. Suomen Kuvalehdessä, Imagessa ja Long Playssa. Ranta on kirjoittanut yhdessä Emma Karin kanssa Kalavale...

    Katso kirjailijan sivu →

Kirjan lisätiedot

Laajenna

Tuoteosasto

Kirjan lisätiedot

Isbn

9789522641779

Sivumäärä

112

Julkaisuaika

10 / 2012

Mediassa

Laajenna

Asiakkaiden arvostelut

Laajenna

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Kalavale”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *