-78%

Nacho Carretero

Kokaiinirannikko

Espanjan luoteisosassa sijaitsevalla Galicialla on 1498 kilometriä rantaviivaa. Alue elää merestä, mutta ei ainoastaan sen kala- ja simpukka-antimista, sillä 1980-luvulla Galician jokisuulahdista tuli huumeiden portti Eurooppaan. Miksi niin moni päätti salakuljettaa ja siirtyä huumekauppaan? Miksi juuri Galicia, tuo syrjäinen kolkka, oli avainasemassa laajoissa huumeoperaatioissa? 

Tarinallisessa tietokirjassaan Kokaiinirannikko Nacho Carretero kertoo, kuinka salakuljetus ja huumeet löivät leimansa galicialaisten elämään ja yhteiskuntaan. Galicialaiset ovat pitäneet salakuljetusta yleisesti hyväksyttävänä, mutta vuosikymmenten saatossa toiminnasta on kehittynyt vaarallista niin siihen osallistuville kuin ulkopuolisillekin. 

Kokaiinirannikko on kiehtova kuvaus salakuljettajaklaanien toiminnasta, huumeiden vastaisista operaatioista ja Galician omaperäisestä kulttuurista. Carreteron soljuva, erilaisia ihmisiä seuraava kerronta koskettaa ja vie mukanaan. 

Vaikuttava Kokaiinirannikko aiheutti skandaalin Espanjassa, minkä vuoksi se hyllytettiin hetkeksi myynnistä. Nyt kirja on Espanjan pitkäaikainen bestseller, josta on tehty samanniminen Netflix-draamasarja.

Nacho Carretero (s. 1981) on galicialainen toimittaja ja kirjailija. Hän kuuluu sukupolveen, joka kasvoi huumeiden salakuljetuksen ympäröimänä.

 

24,90  5,50 

Tuotetunnus (SKU): 9789523512542 Osastot: , , , , Avainsanat tuotteelle , , , , , , , ,

Kirjan tekijät

Laajenna

Kirjan lisätiedot

Laajenna

Kirjan lisätiedot

Isbn

Pokkari: 9789523516168, Painettu kirja: 9789523512542, E-kirja: 9789523512542

Sivumäärä

380

Suomentaja

Einari Aaltonen

Alkuteos

Fariña

Mediassa

Laajenna
"Kokaiinirannikko on takavarikoituna kunnianloukkaussyytteen takia. Teoksesta on tehty elokuva ja tv-sarja. Se on vauhdittanut keskustelua, pitäisikö huumekysymys nähdä kriminaalisen sijasta sosiaalisena ja sallia myynti: huumekauppa pikemminkin lisääntyy valtioiden valvonnasta huolimatta." SE-lehti 19.4.2022"Huumeiden salakuljetusbisnestä Galiciassa avaava dokumenttiromaani aiheutti Espanjassa skandaalin, kun se alkuvuodesta 2018 vedettiin kotimaassaan hetkellisesti myynnistä. Tuomari määräsi kirjan myyntikieltoon sen jälkeen, kun Galician itsehallintoalueen erään kunnan entinen pormestari oli tätä vaatinut." Ilta-Sanomat,  7.3.2020"Espanjalaistoimittaja Nacho Carretero läpivalaisee kirjassaan ilman gloriaa, mutta iskevästi erityisesti huumekaupan vaikutusta alueen sisäänpäin lämpiävään, pienten piirien ihmisyhteisöihin." MTV, 27.2.2020
”Kirja on kiintoisa katsaus salakuljetustoimintaan. En ollut tiennyt, että se on keskittynyt noin yhteen paikkaan eli Galiciaan. Hatunnosto kirjailijalle, että on uskaltanut kirjoittaa ja julkaista tällaisen kirjan!”

Asiakkaiden arvostelut

Laajenna

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Kokaiinirannikko”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *