-59%

Risto Isomäki

Kosminen Rakkaus vai Suuri Saatana

20 päätöstä ydinvoimasta

Suomeen rakennetaan parhaillaan maailman suurinta, koeluontoista ydinreaktoria. Samaan aikaan keskustellaan myös yhden, kahden tai peräti kolmen muun ydinvoimalan rakentamisesta. Ydinvoiman vastustajat ja sen kannattajat ovat Suomessa jo kauan sitten ryhmittyneet omiksi leireikseen. Asetelma on lukossa, eikä todellista vuoropuhelua ole. Niinpä suomalainen ydinvoima- ja energiakeskustelu laahaa kaksi- tai kolmekymmentä vuotta jäljessä pohjoisamerikkalaisesta tai eurooppalaisesta.

Risto Isomäki esittää 20 kysymystä, joita ei Suomessa vielä ole käsitelty mutta joista olisi tärkeää käydä laajaa ja avointa keskustelua, ennen kuin tehdään päätöksiä, rakennetaanko ydinvoimaloita lisää vai ei. Kirja on haastava keskustelunavaus. Al-Qaidan uuden sukupolven johtajat ovat avoimesti ilmoittaneet suunnittelevansa vuosille 2016-2020 “apokalyptista sotaa”. Mukana olisivat myös terrori-iskut ydinvoimaloita vastaan. Yhdysvalloissa kullakin voimalalla on 75 aseistettua ydinsähköyhtiön turvamiestä, lisäksi voimalakompleksien ympärillä on maa-, ilma- ja merivoimien yksiköitä. Suomalaisia ydin- voimaloita ei tällä hetkellä vartioida terrori-iskuja vastaan lainkaan.

Kysymys sallittujen tritium-päästöjen suuruudesta on myös tärkeä. Tritium-päästöillä on taipumus kasvaa ydinvoimalan käyttöiän pidentyessä. Lasten syöpäkuolleisuus on nykyään Saksan ydinvoimaloiden ympäristössä lähes kaksi kertaa normaalia suurempi. Kymmenen vuotta aiemmin samalla metodologialla tehdyssä tutkimuksessa ei havaittu eroa lasten syöpäsairastavuudessa ydinvoimaloiden läheisyydessä tai muualla Saksassa. Voimaloiden tritium-päästöjen voimakas kasvu on todennäköisin selitys muuttuneelle tilanteelle. Suomessa ei myöskään ole keskusteltu käytetyn ydinpolttoaineen jäähdytysaltaiden vaatimista turvajärjestelyistä. USA:n ydinvoimakeskustelussa tämä on pitkään pysynyt eräänlaisena pääteemana, Suomessa siihen ei juuri ole ole kiinnitetty huomiota.

Risto Isomäki on tunnettu tieto- ja tieteiskirjailija. Hänen teoksensa Sarasvatin hiekkaa oli Finlandia-palkintoehdokkaana 2005 ja on käännetty useille kielille.

 

16,90  13,00 

Tuotetunnus (SKU): 9789520103682 Osasto: Avainsanat tuotteelle , , , , , , , , , ,

Kirjan tekijät

Laajenna
  • Risto Isomäki

    Risto Isomäki (s. 1961) on laaja-alainen ja arvostettu kirjailija, kolumnisti ja ympäristöaktivisti. Hän on julkaissut yli 20 romaania ja tietokirjaa. Sarasvatin hiekkaa (Tammi 2005) oli Finlandia-ehdokas ja voitti Tähtivaeltaja- ja Kiitos kirjasta -palkinnot. Romaanista tehty sarjakuva voitti Sarjakuva-Finlandian. Isomäen kirjoja...

    Katso kirjailijan sivu →

Kirjan lisätiedot

Laajenna

Tuoteosasto

Kirjan lisätiedot

Isbn

Painettu kirja: 9789520103682, E-kirja: 9789525675559

Sivumäärä

144

Julkaisuaika

10 / 2009

Mediassa

Laajenna

Asiakkaiden arvostelut

Laajenna

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Kosminen Rakkaus vai Suuri Saatana”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *