Ale!

 

Koulun vika?

15.00  5.00  sis alv

OVH: 17.00  €

Miten oppilaat ja opettajat selviävät nykymenossa? Onko kaikki koulun vikaa? Kirja kurkistaa alakoulun luokkahuoneeseen ja vähän koteihinkin.

Tilattavissa

ISBN: 978-952-264-167-0

Kirjoittaja:  

Julkaisuajankohta: 08 / 2012

Sivumäärä: 0

OVH: 17.00  €

Lataa painokelpoinen kansikuva

Osasto:
Avainsanat tuotteelle , , ,
Jaa tämä:

Tervetuloa sirkukseen!

Alakoulun luokkahuoneessa on oppilaita joka lähtöön: taviksia, oppimisvaikeuksista kärsiviä ja suuria lahjakkuuksia. Osa on lastensuojelun asiakkaita, osa lentää lomalla New Yorkiin. Kotona saadun huolenpidon määrä ei kuitenkaan katso kukkaroa. Lasten kasvattamisen lisäksi opettaja kasvattaa vanhempia.

Miten oppilaat ja opettajat selviävät nykymenossa? Onko kaikki koulun vikaa? Maarit Korhosella on 30 vuoden kokemus opettajan työstä.

Koulun vika? mediassa:
Miksi pitsakuskin pinna paloi? HS 21.8.
Yhteydenpito synnyttää kiistaa opettajan ja vanhempien välillä Verkkouutiset/STT 20.8.
Ope paljastaa luokkahuoneen salat Aamu-tv 16.8.
Puheenaihe: Ota ohjat itsellesi, koulu! Aamulehti 13.8.
Opettaja: Osa oppilaista hiihtää Aspenissa, osa ei saa kotona ruokaa Yle 9.8.

Maarit Korhosen kotisivut

Tietokirjailija Antti Vihisen odotettu kirja Sibelius & Mahler – Kohtaaminen Helsingissäjulkaistaan keskiviikkona 22.8. kello 18.00–19.30 Finlandia-talon Cafe Verandalla osana Art goes Kapakka -festivaalia.

Miksi Sibelius ei saanut kaipaamaansa maailmansuosiota ja miksi Mahler on päässyt ansaitsemaansa arvostukseen Suomessa vasta viime aikoina? Vihisen seurana aihetta pohtii myös musiikkitieteilijä, filosofian tohtori Susanna Välimäki. Lopuksi yleisö saa äänestää suosikkiaan. 

Säveltäjät Gustav Mahler ja Jean Sibelius kohtasivat syksyisessä Helsingissä 1907, ja kävivät historiallisen ajatustenvaihdon sinfonian olemuksesta. Koolla olivat sinfonian jättiläiset, joiden kannattajat jakautuivat jyrkästi kahteen leiriin. Säveltäjät eivät pitäneet toistensa musiikista, mutta arvostivat toisiaan ihmisinä. Toisaalta heillä oli myös paljon yhteistä, surullistakin: kumpikin oli menettänyt traagisella tavalla lapsensa.

Sibelius & Mahler – Kohtaaminen Helsingissä kartoittaa Sibeliuksen ja Mahlerin elämäntarinoiden yhtäläisyyksiä ennen ja jälkeen kohtaamisen Helsingissä. Kirja on myös ensimmäinen laajempi suomenkielinen kokonaisuus Mahlerin elämästä.

Antti Vihinen selvittää kuinka politiikka vei lopulta molemmat umpikujaan: Sibeliukselle kansallisuusaatteesta rakentui kultainen häkki, ja natsien musiikkipolitiikka nosti hänet kiiltokuvapojan asemaan. Mahler edusti natsien silmissä rappiollista juutalaista musiikkiestetiikkaa, ja hänen sisarentyttärensä päätyi Auschwitzin tyttöorkesterin johtajaksi.

Antti Vihinen on monipuolinen kulttuurivaikuttaja, jonka väitöskirja valotti Sibeliuksen natsiyhteyksien merkitystä säveltäjän maineelle Keski-Euroopassa. Hänen edellinen teoksensa Minä ja Mozart ilmestyi vuonna 2014.

Tilaa Innon verkkokaupasta: 
Sibelius & Mahler – Kohtaaminen Helsingissä

ISBN 978-952-264-944-7, 422 sivua

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Koulun vika?”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ei löytynyt tälle tuotteelle.