Ale!

Kalle  Kniivilä

Krim on meidän – Imperiumin paluu

15.90 €23.00 € 10.00 € sis alv sis alv

OVH: 26.00  €

Krim on meidän on jatkoa toimittaja Kalle Kniivilän palkitulle kirjalle Putinin väkeä – Venäjän hiljainen enemmistö. Nyt tavalliset Krimin asukkaat saavat kertoa uudesta elämästään Venäjällä.

Normaali (10.00 €) 23.00 € 10.00 € sis alv
E-kirja (EPUB) (10.00 €) 15.90 € 10.00 € sis alv
ISBN: 978-952-264-383-4

Kirjoittaja: Kalle Kniivilä

Julkaisuajankohta: 03 / 2015

Sivumäärä: 248

OVH: 26.00  €

Lataa painokelpoinen kansikuva

(Tuote)Osastot: ,
Avainsanat tuotteelle , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Kukaan ei olisi uskonut, että Venäjä voisi kaapata Krimin niemimaan Ukrainalta. Mutta niin vain kävi, ja hetkessä Euroopan sodanjälkeisen järjestyksen peruspilarit oli kaadettu. Nyt Venäjällä kerrotaan että Krim on ollut venäläinen ikimuistoisista ajoista. Ukrainan vallan aika oli vain historiallinen väärinkäsitys, joka nyt on korjattu.

Krim on meidän on jatkoa toimittaja Kalle Kniivilän palkitulle kirjalle Putinin väkeä – Venäjän hiljainen enemmistö. Nyt tavalliset Krimin asukkaat saavat kertoa uudesta elämästään Venäjällä. Sorrettiinko Krimillä venäläisiä? Miksi Putin halusi Krimin? Mikä on muuttunut tavallisten krimiläisten elämässä, ja millainen on tataarien asema? Kaikkosivatko turistit Krimiltä, ja miten sinne nyt pääsee?

Kirjassa tavataan esimerkiksi Anna Aleksandrovna, joka opettaa Ydinenergia­yliopistossa ja asuu sotilasalueella. Hän on tyytyväinen siihen, että valtaa pitää nyt Moskova: palkkoja on nostettu, ja hän on voinut ostaa keittiöön korkean, valkoisen kaapin uusille lautasilleen. Sen sijaan Eskender Bariev ei ollut yhtä tyytyväinen, kun raskaasti aseistetut poliisit kolkuttivat hänen ovelleen aikaisin aamulla. He sanoivat etsivänsä kiellettyä kirjallisuutta ja käänsivät ylösalaisin koko huoneiston, jossa lapset vielä yrittivät nukkua. Lisäksi Kiovassa tavataan uuden vallan vastustajia, jotka ovat joutuneet pakenemaan Krimiltä, ja Moskovassa puoluejohtaja Irina Prohorova, joka vastusti Krimin valloitusta ja joutui siksi jättämään paikkansa. ”Imperiumin menettäminen on aina valtava trauma”, Prohorova sanoo.

”Loistokasta toimittajantyötä, hienoja haastatteluja ja helposti lähestyttävää tietoa.”  Maria Pettersson, Journalisti, 17.12.2015

 

Jaa tämä:
NEUVOSTOMAAN LAPSET_kannet

Bonnier on julkistanut vuoden 2016 Suuren journalistipalkinnon voittajaehdokkaat. Kalle Kniivilän Neuvostomaan lapset – Baltian venäläiset (Into Kustannus 2016) on ehdolla vuoden parhaaksi kirjaksi.

Ehdokkuuden perustelujen mukaan Baltian venäläiset ovat vähemmistö, joka saa asiansa kuuluviin antoisiin haastatteluihin perustuvassa kirjassa. Arjen todellisuuteen avautuu rinnakkainen, kiintoisa näkökulma. Maailmanpolitiikka, kansalaisuus- ja kielikysymykset, ennakkoluulot ja jokapäiväinen elämä tulevat lähelle, ihmisten omaäänisten kertomusten kautta.

Kniivilä kertoo teoksensa syntymisen syistä: ”Baltian venäläiset ovat suuri ryhmä lähellä meitä, mutta heistä vähän tiedetään ja vähän kirjoitetaan, ja silloin kun kirjoitetaan, heidät nähdään turvallisuusuhkana. Halusin antaa heidän itsensä kertoa, miltä elämä heidän näkökulmastaan näyttää.”

Kniivilä on otettu ehdokkuudesta tasokkaassa seurassa. Hän näkee journalismin tehtävän kenties tärkeämpänä kuin koskaan aiemmin: ”Journalistin tehtävä ei ole enää päättää, mitkä asiat pääsevät esille, vaan selvittää, mikä on tärkeää ja millä on merkitystä.”

Kalle Kniivilä on palkittu tietokirjailija ja Malmössä ilmestyvän Sydsvenska Dagbladetin Venäjään erikoistunut toimittaja. Neuvostoliiton hajotessa hän oli Kansan Uutisten kirjeenvaihtaja Moskovassa. Kniivilä on opiskellut venäjää Leningradin yliopistossa ja Itä-Euroopan tutkimusta Lundin yliopistossa.

https://intokustannus.fi/kirja/neuvostomaan-lapset/

Arvostelukappalepyynnöt: arvostelukappaleet@intokustannus.fi

”Loistokasta toimittajantyötä, hienoja haastatteluja ja helposti lähestyttävää tietoa.”  Maria Pettersson, Journalisti, 17.12.2015

”On ihailtavaa, että länsimainen toimittaja jalkautuu kansan pariin vaikka mihin kyliin ja koloihin, kuuntelee korvansa täyteen, ei muuntele järkyttävimpiäkään mielipiteitä, vaan kirjaa, kirjaa – ja panee useammin kuin edellisessä kirjassa perään pedagogisen kommenttinsa.” Maijaliisa Mattila,  Aikalainen, 23.4.2015

Kalle Kniivilä Jyrki Saarikosken haastateltavana Kirjamessuilla, YLE areena 24.10.2015

ESS kirja-arvio 7.6.2015

Annelin kirjoissa blogi 29.3.2015

Krim on käytännössä menetetty. Keskisuomalainen, 16.3. 2015

Ukraina voi unohtaa haaveet Krimin palauttamisesta. Suomenmaa. 16.3.2015

Krimillä nuoretkin haikailevat neuvostoajan perään: ”Eivät he voi muistaa”. Kaleva, 16.3. 2015

Jaa tämä:

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen tuotearvio tuotteelle “Krim on meidän – Imperiumin paluu”

Todista että olet ihminen allaolevassa kentässä. *