-63%

Adam Hochschild

Kuningas Leopoldin haamu

1800-luvun loppupuolella, jolloin Euroopan mahdit lohkoivat Afrikkaa, Belgian kuningas Leopold II kaappasi yksityiseksi siirtomaakseen suureksi osaksi tuntemattoman alueen Kongojoen ympäristöstä. Hän ryösti alueen luonnonrikkaudet ja aiheutti arviolta 10 miljoonan ihmisen menehtymisen julmuuksissa samaan aikaan, kun esiintyi suurena humanistina, joka rahoitti Afrikkaan tehtäviä tutkimusmatkoja. Leopoldin ahneuden savuverhona oli tutkimusmatkailija Henry Morton Stanley (”Doctor Livingstone, I presume.”).

Muuatta Edmund Morelia alkoi ihmetyttää Kongon ja Belgian väliä kulkevien laivojen lasti: Kongosta tuotiin norsunluuta ja kumia, mutta sinne vietiin vain aseita ja ammuksia. Morel päätteli, että kyseessä täytyi olla pakkotyö. Tämän pohjalta tehdyt tutkimukset ja paljastukset ajoivat Leopoldin yhä ahtaammalle ja johtivat 1900-luvun alun merkittävimmän ihmisoikeusliikkeen syntyyn. Siihen osallistuivat myös aikansa vaikuttajat Mark Twainista Canterburyn arkkipiispaan.

Adam Hochschild kuvaa teoksessa järkyttävät tosiasiat ja historialliset taustat, jotka synnyttivät Joseph Conradin tunnetun romaanin Pimeyden sydän (1902). Hochschildin teos on loogisesti etenevä, hyvin dokumentoitu ja kriittisen etäisyytensä säilyttävä kronikka yhdestä lähihistorian synkimpiin kuuluvasta vaiheesta.

Alkuperäinen hinta oli: 27,00 €.Nykyinen hinta on: 10,00 €.

Loppuunmyyty

Tuotetunnus (SKU): 9789522644558 Osastot: , Avainsanat tuotteelle , , , , , , , , , ,

Kirjan tekijät

Laajenna
  • Adam Hochschild

    Adam Hochschild on syntynyt New Yorkissa, asuu San Fransiscossa ja opettaa journalistista kirjoittamista Berkeleyn yliopistossa Kaliforniassa. Hochschild on julkaissut useita Yhdysvalloissa huomiota herättäneitä teoksia, joista Half Way Home: A Memoir of Father and Son samoin kuin The Unquiet Ghost: Russians...

    Katso kirjailijan sivu →

Kirjan lisätiedot

Laajenna

Tuoteosasto

Kirjan lisätiedot

Isbn

9789522644558

Sivumäärä

400

Julkaisuaika

10 / 2015

Suomentaja

Heikki Salojärvi

Alkuteos

King Leopold’s Ghost, A Story of Greed, Terror and Heroism in Colonial Africa

Mediassa

Laajenna

Asiakkaiden arvostelut

Laajenna

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Kuningas Leopoldin haamu”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Viimeksi katsomiasi kirjoja

Ale
Kuningas Leopoldin haamu

Kuningas Leopoldin haamu

Alkuperäinen hinta oli: 27,00 €.Nykyinen hinta on: 10,00 €.
Lue lisää