Ursula Vala

Kuoleman monet kasvot

Totuus oikeuslääkärin työstä

(2 tuotearviota)

”Tuntui kuin olisin käynyt jossain todella syvällä pimeässä ja palannut taas elävien maahan”, kirjoittaa Vala ensimmäisistä kohtaamisistaan henkirikoksen uhrin kanssa. Sittemmin kuoleman kohtaamisesta on tullut hänelle arkipäivää.

Kuoleman monet kasvot kuvaa oikeuslääkärin työn arkipäivää, kuolinsyitä ja ihmisruumiin kummallisuuksia. Oikeuslääkärin tärkein työtehtävä on vainajan kuolemansyyn selvittäminen. Työ alkaa, kun poliisilta tulee ruumiinavausmääräys. Näin käy silloin, kun poliisi epäilee esimerkiksi henkirikosta, tapaturmaa, myrkytystä tai itsemurhaa tai kuolinsyy on muuten epäselvä. Aina syy ei ole löydettävissä, ja välillä se yllättää kokeneenkin oikeuslääkärin.

Vala kuvaa kirjassaan taitavasti ja avoimesti oikeuslääkärin ammatin eri puolia sekä omaa kasvuaan ammattiin. Jotta voisi ymmärtää oikeuslääkärin työtä, on ymmärrettävä, mitä tapahtuu kuoleman jälkeen. Me kaikki kuolemme joskus – joten on hyvä tietää mikä meitä odottaa.

24,90 

Kirjan tekijät

Laajenna
 • Ursula Vala

  Ursula Vala (s. 1961) on toiminut oikeuslääkinnän alalla yli neljännesvuosisadan ajan. Tällä hetkellä Vala toimii oikeuslääkärinä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksella. Kuoleman monet kasvot on Valan esikoisteos.  

  Katso kirjailijan sivu →

Kirjan lisätiedot

Laajenna

Mediassa

Laajenna
"Kunnioittavasti äkkikuolemista ja itsemurhista – Ursula Vala raottaa oikeuslääkärin työtä uutuuskirjassaan." Voima 14.11.2022"Ursula Vala kertoo työstään niin kiinnostavasti ja selkeästi, että kaikki avautuu lukijalle pala palalta. Ei mitään ammattislangia tai tylsää luentoa, vaan värik­käästi kerrottua ja silti pysyen asiassa." Kirjavinkit 19.6.2022"Kuolemasta pitäisi puhua enemmän, sanoo satoja ruumiinavauksia vuosittain tekevä oikeuslääkäri  Ursula Vala. Hän itse tietää tarkoin, mitä haluaa kuolemansa jälkeen tapahtuvan." Anna 8.6.2022 "Ursula Vala katsoo kuolemaa päivittäin silmästä silmään. Siksi hän tietää, ettei se ole useinkaan sellaista kuin elokuvissa." Ilta-Sanomat 21.5.2022"”Jos on kauhean herkkä, tämä ei ole oikea ala” – Ursula Vala selvittää työkseen suomalaisten kuolinsyitä ja tietää, miksi henkirikosten vammat näyttävät usein mitättömiltä." Helsingin Sanomat 20.5.2022"Ursula Vala kirjoittaa kuolemasta ja oikeuslääkärin arjesta yksityiskohtaisen rehellisesti. Käsitys kuolemasta voi muuttua tämän kirjan myötä." Mediauutiset 17.5.2022”Yllätyn iloisesti, kun sairastunut läheinen toipuu sairaudesta riippumatta sairauden vaikeusasteesta. Olen nähnyt, miten ihminen voi kuolla mitättömien oireiden jälkeen.” - Ursula Vala, YLE

Asiakkaiden arvostelut

Laajenna

2 arviota tuotteelle Kuoleman monet kasvot

 1. Suvi

  Hei,
  en olisi uskonut kuinka hyvä kirja tämä onkaan.Mielenkiintoinen kuvaus oikeuslääkärin työstä, mitä kaikkea se pitääkään sisällään ja miten sille alalle pääsee. Kirjan loppu on sellainen, jonka meidän kaikkien tulisi kyllä lukea jollain tavalla.
  Suosittelisin tätä kirjaa oikeuslääkärin ammattia miettivälle tai jopa sellaiselle joka haluaa opiskella lääketiedettä muttei ihan ole varma mihin erikoistua.Ja kenelle tahansa joka haluaa lukea hyvin kirjoitettua tietokirjaa.
  Jopa enemmän yhteiskunnasta kiinnostuneelle kuin muistelmista. Muistelisin että tämä on luokitettu muistelmien 99 luokkaan.
  Ystävällisin terveisin:
  Suvi

 2. Siiri

Lisää arvio

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

[esi recently_viewed_products cache="private" ttl="300"]