Michael Jones

Leningrad – Piirityksen vuodet

14.90 26.90 

Miten voin maksaa ostokseni?
ISBN: 9789523512566

Kirjoittaja: Michael Jones

Julkaisuajankohta: 3 / 2020

Sivumäärä: 350

Suomentaja: Arto Konttinen

Alkuperäinen nimi: Leningrad – State of Siege

Lataa painokelpoinen kansikuva

Osastot: ,
Avainsanat tuotteelle , ,
Jaa tämä:

”Aiheesta on kirjoitettu hyllymetreittäin – tutkimusta, proosaa, muistelmia – mutta Jonesin Leningrad – piirityksen vuodet -teoksella (2008) on kiistattomat meriittinsä. Suomennokseen löytyy vankkoja syitä..”
Helsingin Sanomat, 20.12.2020

Michael Jones osoittaa natsien kolkon aikeen ajaa Leningrad nälkäkuolemaan, neuvostopomojen ylenkatseen nääntyviä kaupunkilaisia kohtaan – ja lopulta: tavallisten ihmisten hiljaisen sankaruuden hädän hetkellä.”
Helsingin Sanomat, 19.5.2020

”Prosessoimmalla tällaisten kansainvälisten näkökulman omaavien teosten kautta omaa historiaamme pystymme itsekin korjaamaan tarkastelukulmaa omissa hyvin tunkkaisissa historiapiireissämme. Siksi Jonesin teos on meillekin tärkeä. Se antaa kättä pidempää yhden lähihistorian traumamme käsittelyyn.”
Kaleva, 27.5.2020

”Piiritys kansan silmin. Historioitsija Michael Jones pureutuu Leningradin kauhun vuosiin haastattelujen, päiväkirjojen ja kuvien kautta. Historioitsija ei unohda hetkeksikään tavallisten kansalaisten sankaruutta ja esimerkiksi kulttuuriharrastuksia pommitusten keskellä.”
Keskisuomalainen & Savon Sanomat 29.2.2020

“Sotahistorioitsija Michael Jones on ulkomaalaisena tutkijana päässyt Leningradin piiritystä koskevassa kirjassaan lähelle pietarilaisten, vielä elävienkin, kokemuksia sota-ajan kauheuksista. Hänen tekstinsä perustuu Leningradin saarron kokeneiden haastatteluihin, päiväkirjoihin ja kirjeisiin, vähemmän arkistoihin tai virallisiin neuvostoliittolaisiin lähteisiin. Jones tuo uutta Leningradin piiritystarinaan jopa kuvituksen kautta.”
Kansan Uutiset, 1.3.2020

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Leningrad – Piirityksen vuodet”