Taru Anttonen & Jukka Vornanen 

Lihansyöjien maa – Miksi suomalaisten ruokavalion on muututtava

19.90  sis alv

OVH: 29.00  €

Runsas lihansyönti on tikittävä aikapommi niin suomalaisten terveyden, ympäristön kuin eläintenkin kannalta. Silti suomalaiset syövät lihaa enemmän kuin koskaan. Miksi?

Tilattavissa

ISBN: 978-952-264-444-2

Kirjoittaja: Taru Anttonen & Jukka Vornanen 

Julkaisuajankohta: 10 / 2016

Sivumäärä: 270

OVH: 29.00  €

Lataa painokelpoinen kansikuva

Osastot: , , ,
Avainsanat tuotteelle , , , , , , , , ,
Jaa tämä:

Mitä runsas lihansyönti tekeekään meille?

Kasvanut syöpäriski, sydän- ja verisuonisairaudet ja kakkostyypin diabetes. Köyhtyvä luonto, metaanipäästöt, rehevöityvät vesistöt ja ahtaasti elävät tuotantoeläimet. Mitä uusin tutkimus paljastaa rakkaista ruokatottumuksistamme?

Lihansyöjien maassa selvitetään, mitä sanottavaa suomalaisten lihanhimosta on tutkijoilla, kuluttajilla, lihantuottajilla ja päättäjillä.

Jukka Vornanen on turkulainen kulttuurihistorian tutkija, joka valmistelee väitöskirjaa kasvissyönnin historiasta. Kuuden lihattoman vuoden jälkeen Vornanen syö nykyään lihaa harvakseltaan. Lue lisää..
Taru Anttonen on yhteiskuntatieteiden maisteri, joka on kotoisin Etelä-Savosta Kerimäeltä. Maitotilan kasvatti luopui lihansyönnistä kymmenen vuotta sitten. Lue lisää..
No post found

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Lihansyöjien maa – Miksi suomalaisten ruokavalion on muututtava”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

“Tämänkin tietoteoksen soisi kuuluvan yleissivistykseen.” Otto Halmesvaara & Anniina Ljokkoi, Vegaia 10.2.2017

“Kirja tarjoaa tuhdin tietopaketin ohella vaihtoehtoja lihansyönnille perehdyttämällä lukijan sekä kasvisruokailun historiaan että kasvisproteiinilähteisiin, jotka ovat eläinproteiineihin verrattuna terveellisempiä vaihtoehtoja. Mainio ja kiihkoton tietokirja antaa perusteltuja vastauksia, miksi suomalaisen ruokavalion on muututtava” Vihreä Feministi 1/2017

“Ajatus lihansyönnin täydellisestä tai lähes täydellisestä loppumisesta on radikaali, mutta ainakin tällä hetkellä monet merkit ennustavat kasvissyönnin voimakasta kasvua ja normiutumista osaksi tavallisen suomalaisen ruokavaliota. Syitä ja myös mahdollisuuksia tälle valinnalle on yhä enemmän, ja näitä molempia kirjassa tuodaan monipuolisesti esiin.”  Katja Hyvönen, Agricolan kirja-arvostelut, 9.12.2016