Ale!

Jarno  Paalasmaa

Maailman parhaat kasvatusajatukset

10.00 15.00  sis alv

OVH: 29  €

Normaali (15.00 ) 22.90  15.00  sis alv
E-kirja (EPUB) (10.00 ) 16.90  10.00  sis alv
ISBN: 978-952-264-669-9

Kirjoittaja: Jarno Paalasmaa

Julkaisuajankohta: 08 / 2016

Sivumäärä: 260

OVH: 29  €

Lataa painokelpoinen kansikuva

Osastot: , , ,
Avainsanat tuotteelle , , , , , , , , , ,
Jaa tämä:

Kirjasta sanottua

“Kirjassa nostetaan hienosti esiin kasvatusajattelun humanistinen sydän. Taloudellinen menestys tarvitsee rinnalleen syvällisen ihmiskäsityksen, muuten ihminen ei voi hyvin. Jarno Paalasmaa kirjoittaa jälleen oleellisista asioista, joita jokainen vanhempi ja kasvattaja tulisi pohtia.”

– Kirjailija ja psykologi Tony Dunderfelt

“Teos läpivalaisee kasvatusajattelun pitkän kehityksen napakalla ja selkeällä tavalla. Teos suuntaa myös vahvasti tulevaisuuteen käsittelemällä ennakkoluulottomalla tavalla esimerkiksi tietoteknologian käyttöä opetusvälineenä. Lämpimästi suositeltavaa lukemista kaikille, jotka ovat kiinnostuneita siitä, millä edellytyksillä nuorista kasvaa vapaita ja samalla vastuullisia ihmisiä”.

– Tulevaisuuden tutkimuksen professori Markku Wilenius


Opettaja, nuorten lasten isä ja kasvatusvaikuttaja Jarno Paalasmaan uusi teos esittelee kasvatuksen historian parhaat oivallukset ja kiinnostavimmat elämäntarinat. Mitä ymmärsivät klassikkoajattelijat Rousseau, Comenius, Pestalozzi ja Steiner? Entä Dewey, Montessori, Key, Freinet, Neill ja Freire?

Miten löytää oikea tasapaino vapauden ja kurin kesken? Miten lapsilähtöisyys ja kokonaisvaltaisuus ymmärretään oikein? Miten kasvattaa viisaasti digitalisoituvassa nykyhetkessä? Entä miten huomioidaan lapsen psykologiset perustarpeet ja päästään sitä kautta kunnolliseen oppimiseen?

Maailman parhaat kasvatusajatukset -teos tarjoaa konkreettista viisautta ja ajattelun aarteita jokaiselle opettajalle ja vanhemmalle.

Jarno Paalasmaa on ollut päätoiminen opettaja lähes 20 vuoden ajan. Hän on lisäksi ollut Steinerkasvatuksen liiton puheenjohtaja ja Opetushallituksen opetussuunnitelman perusteita laativan työryhmän jäsen. Hänellä on kaksi- ja yhdeksänvuotiaat lapset. Paalasmaan aiempia teoksia ovat Omassa rytmissä (2009), Lapsesta käsin (2011), Steinerkoulun tulo Suomeen (2011) ja Aktivoi oppilaasi (2014).

”Mitä varsinaisesti tarkoittavat lapsilähtöisyys, ihmiskeskeisyys ja elämälähtöisyys? Entä mitä vapaus tarkoittaa hyvässä lapsilähtöisessä kasvatusajattelussa?”

Pienten koululaisten aloittaessa syyslukukauden puurtamisen on jälleen ajankohtaista nostaa kasvatuksen periaatteet keskusteluun. Jarno Paalasmaan Maailman parhaat kasvatusajatukset (Into Kustannus 2016) peräänkuuluttaa filosofisia ja humanistisia näkökulmia kasvatukseen klassikkoajattelijoiden hengessä.

Rousseaun, Pestalozzin, Steinerin ja muiden kasvatusajattelijoiden tärkeimpiä oivalluksia esittelemällä Paalasmaa kiteyttää taitavasti näkemyksiään siitä, mikä nykyisessä kasvatusajattelussa on vialla: sivistysajattelu on unohtunut talouspuheen ja digitalisaation ylistyksen vallatessa myös kasvatuskeskustelun. Lapsi tarvitsee vapautta leikkiä luonnossa eikä kännykkäruudun tuijottamista.

Paalasmaa kysyy kirjassaan: ”Olemmeko menettämässä kasvatuksessa lopullisesti jotain sellaista, mitä emme saisi menettää? Nykykeskustelussa painottuu liikaa tieto ja taito-oppiminen, kasvatuksen kustannuksella. Oppimaan oppimisen rinnalle tarvitaan näkökulmia kasvamaan kasvamisesta.”

Paalasmaa on opettaja ja kasvattaja 20 vuoden kokemuksella. Hän on ollut myös Steinerkasvatuksen liiton puheenjohtaja ja mukana Opetushallituksen opetussuunnitelman perusteita laativassa työryhmässä. Maailman parhaat kasvatusajatukset on Paalasmaan viides kasvatusaiheinen kirja. Teoksesta löytyy kiinnostavia näkökulmia ja ajattelemisen aihetta niin vanhemmille kuin ammattikasvattajillekin.

ISBN: 978-952-264-669-9

http://intokustannus.fi/kirja/maailman-parhaat-kasvatusajatukset/

Arvostelukappaleet: arvostelukappaleet@intokustannus.fi

Lisätietoja: Mika Rönkkö
mika.ronkko@intokustannus.fi
+358504362170

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Maailman parhaat kasvatusajatukset”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Näin koulujen työrauhaongelmat ratkeavat – Kasvatusvaikuttaja antaa kymmenen vinkkiä. Aamulehti, 19.10.2016

Kasvatusvaikuttaja: Lukioissa ongelmana bulimiaoppiminen – tietoa ahmitaan ja oksennetaan ulos koeviikolla.  Etelä-Suomen Sanomat, 11.10. 2016

“Sivistys vapaassa pudotuksessa”.  Uusi Suomi, 16.9. 2016

Kasvata lapsi viisaudella, vapaudella ja totuudella. YLE, Kultakuume. 15.9. 2016

Opettaja huolestui: Sivistys on katoava sana, kun koulu valmentaa talouselämään. Helsingin Sanomat, 1.9. 2016

Kasvatusfilosofiaa parhaimmillaan. JYTY, 6/2016