Aura Koivisto

Mies ja merilehmä

Luonnontutkija Georg Stellerin kohtalokas tutkimusmatka

(2 tuotearviota)

Aura Koiviston Mies ja merilehmä on kertomus intohimoisesta saksalaisesta tiedemies Georg Stelleristä, joka purjehti 1740-luvulla Alaskaan legendaarisen Vitus Beringin retkikunnan jäsenenä. Matkalla hän löysi lukuisia uusia eläin- ja kasvilajeja, muun muassa stellerinmerilehmän, jota kukaan muu tutkija ei koskaan nähnyt: laji kuoli sukupuuttoon vain 27 vuotta myöhemmin. Yksi luuranko on säilynyt meillä Suomessa, Helsingin Luonnontieteellisessä museossa.

Bering ja Steller haaksirikkoutuivat Beringin saarelle, jonne Bering kuoli, kuten moni muukin miehistön jäsen. Steller selvisi hengissä suuresta seikkailustaan ja ehti tutkia vielä Kamtšatkaa ja Siperiaa, kunnes menehtyi kotimatkalla Venäjällä vain 37-vuotiaana.

Mies ja merilehmä -kirja kertoo Stellerin huikean tarinan, mutta samalla siinä pohditaan myös entisajan luonnontutkijoiden maailmaa ja maailmankuvaa. Millainen oli heidän suhteensa luontoon, vallan­pitäjiin tai uskontoon – ja miten se on aikojen saatossa muuttunut?

16,90 

Tuotetunnus (SKU): 9789523511545 Osastot: , , , Avainsanat tuotteelle , , , , , ,

Kirjan tekijät

Laajenna
 • Aura Koivisto

  Aura Koivisto vietti lapsuutensa Korkeasaaren eläintarhassa ja viihtyy edelleen muiden lajien seurassa. Hän kirjoittaa luontoaiheisia lehtijuttuja ja on julkaissut sekä lapsille että aikuisille suunnattua tieto- ja kaunokirjallisuutta, yhteensä parikymmentä kirjaa.

  Katso kirjailijan sivu →

Kirjan lisätiedot

Laajenna

Kirjan lisätiedot

Isbn

Pehmeäkantinen kirja: 9789523935679, Painettu kirja: 9789523511545, E-kirja: 9789523512047

Sivumäärä

350

Julkaisuaika

8 / 2019

Mediassa

Laajenna

Asiakkaiden arvostelut

Laajenna

2 arviota tuotteelle Mies ja merilehmä

 1. Markku Vermasvuori

  Mielenkiintoinen tihenevä tarina Stelleristä. Vaikea lopettaa lukeminen välillä. Hyvä katsaus 1700 lv. maailmaan. Huolellista työtä.

 2. Jukka Muhonen

  Yhtäältä mielenkiintoinen kulttuurihistoriallinen dokumentti ja huikean jännittävä seikkailuketomus, toisaalta palava puheenvuoro luonnon monimuotoisuuden suojelun puolesta. Kieli on kaunista ja soljuvaa. Vahva suositus seikkailujen ja luonnon ystäville.

Lisää arvio

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Viimeksi katsomiasi kirjoja