Reetta Huttunen & Salla Nazarenko

Miten käy ihmisen ilman antibiootteja

Löytyykö Suomesta antibiooteille vastustuskykyisiä bakteereja? Tuleeko tavallisista tulehduksista pian tappavia? Miten käy ihmisen, jos antibiootti ei pian enää tehoakaan? Mitä tarkoittaa MRSA? Entä ESBL?

Antibiootit kuuluvat ihmiskunnan suuriin keksintöihin. Ne ovat pidentäneet ihmiselämää ja mahdollistaneet uskomattomia lääketieteellisiä toimenpiteitä.
Antibiootteja on kuitenkin käytetty muuhunkin kuin bakteeritautien hoitoon. Niillä on hoidettu virustauteja, kasvatettu eläimiä ja niitä on päässyt vesistöihin. Näistä syistä bakteerien vastustuskyky antibiooteille on lisääntynyt, ja tällä hetkellä vastustuskykyisten bakteerien aiheuttamiin infektioihin kuolee maailmassa yli 700 000  ja Euroopassa yli 30 000 ihmistä vuosittain.

Maailman terveysjärjestö WHO on jo kauan pitänyt antibioottiresistenssiä yhtenä suurimmista globaaleista terveysuhista. Uhka on kuitenkin jäänyt yhteiskunnallisessa päätöksenteossa muiden ongelmien alle. Resistenssi ei ole vain lääketieteellinen ongelma – se koskettaa ruoantuotantoa, lääketeollisuutta, jopa suhdettamme lemmikkieläimiin. Miten käy ihmisen ilman antibiootteja herättää ajattelemaan, mitä antibioottiresistenssille voidaan tehdä, niin yhteiskunnan kuin yksilönkin tasolla.

Reetta Huttunen on infektiosairauksien dosentti ja apulaisylilääkäri Tampereen yliopistollisessa sairaalassa. Hän hoitaa mm. resistenttien bakteerien aiheuttamia sairauksia ja seuraa antibioottien kulutusta. Salla Nazarenko on toimittaja ja tietokirjailija. Hän on aiemmin tehnyt kirjoja muun muassa seksuaalisuudesta ja korruptiosta.

24,90 

Tuotetunnus (SKU): 9789523515024 Osastot: , , Avainsana tuotteelle

Kirjan tekijät

Laajenna

Kirjan lisätiedot

Laajenna

Avainsanat

Kirjan lisätiedot

Isbn

Painettu kirja: 9789523515024, E-kirja: 9789523515505

Sivumäärä

250

Julkaisuaika

5 / 2021

Mediassa

Laajenna

”Taysin infektiolääkäri Reetta Huttunen ja toimittaja-kirjailija Salla Nazarenko halusivat kirjoittaa antibiootteihin liittyvistä kysymyksistä yleistajuisesti.”
Aamulehti, 23.5.2021

”Kirjallisesti kirja on selkeä ja viihdyttävä, unohtamatta iholle tulevia tapausesimerkkejä. Kirjana se on kirja, jonka jokaisen antibiootteja määräävän – tai vaativan – pitäisi lukea.”
Lääkärilehti, 7.6.2021

Reetta Huttusen ja Salla Nazarenkon uutuuskirja pohtii miten ihmisen käy ilman antibiootteja: ‘Voi koittaa aika ilman elinsiirtoja ja syöpähoitoja’.”
KMV-lehti, 19.5.2021 (vain tilaajille)

”Kirjassa on myös kokemuksellinen näkökulma, sillä siihen on haastateltu resistentin bakteerin kuten tuberkuloosin tai MRSA:n saaneita ihmisiä.”
Anneli Kanto, 4.6.2021

Asiakkaiden arvostelut

Laajenna

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Miten käy ihmisen ilman antibiootteja”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *