Pertti Simula

Miten kohdata vihaa ja ilkeyttä – Keinot vaikeisiin tilanteisiin

(3 tuotearviota)

14.90 21.90 

Miten voin maksaa ostokseni?
ISBN: 9789523512764

Kirjoittaja: Pertti Simula

Julkaisuajankohta: 3 / 2020

Sivumäärä: 180

Lataa painokelpoinen kansikuva

Osastot: ,
Avainsanat tuotteelle , , , , ,
Jaa tämä:

“Kuitenkin juuri vapaus omiin tunteisiin on Simulan mukaan kaikilla oleva voimavara, jonka voi ottaa avuksi, kun kokee epäreilua kohtelua ja ilkeyttä elämässään.”
Helsingin Sanomat, 14.5.2020 (tilaajille)

“Psykoanalyytikko Pertti Simulan mukaan nykyinen yhteiskuntarakenteemme on epäoikeudenmukainen ja siksi paha. Ja yhteiskunnan epätasa-arvoisuus sairastuttaa myös kansalaiset. Kilpailu, vaatimukset ja tulostavoitteet ovat esteenä inhimilliselle kehitykselle. Lisäksi ahdistus ja muut negatiiviset tunteet on opetettu piilottamaan. Ongelmia ei ratkaista niillä mekanismeilla, jotka ne ovat aiheuttaneet. Siksi tarvitaan rakenteellista muutosta, henkistä ja yhteiskunnallista vallankumousta.”
Yle, 21.5.2020

“Miksi erimielisyys on niin kamalaa? Suomalaisten pyrkimystä ja lähestulkoon runollista kaipuuta samanmielisyyteen on selitetty historialla. Olemme pieni kansa, joka on aina ollut riippuvainen jostain ulkoisesta voimakeskuksesta. Eri mieltä olevalle on suomen kielessä monia haukkumasanoja. Veneenkeikuttaja. Vastarannankiiski. Änkyrä. Miksi erimielisyys on niin kamalaa? Journalisti Johanna yrittää nähdä, mitä oikeasti tapahtuu.”
Ohjelman lähteenä on käytetty Pertti Simulan kirjaa Miten kohdata vihaa ja ilkeyttä. Löydät jutun täältä. (27.8.2020)

”Vihan juurille ei kannata jäädä. Pertti Simulan kirjasta löytyy menetelmiä ongelmanratkaisuun vaikeissa tilanteissa.”
Helmi, 3/2020

“Psykoanalyytikko Pertti Simula kertoo tuoreessa kirjassaan Miten kohdata vihaa ja ilkeyttä – keinot vaikeisiin tilanteisiin, että usein lasta opetetaan huomaamatta pienestä pitäen piilottamaan, kontrolloimaan ja kieltämään tunteensa. Näitä kuutta lausetta kannattaa välttää.”
Iskelmä, 31.5.2020

“Psykoanalyytikko Pertti Simula on Valmetin tytäryhtiön entinen Brasilian-pomo. Nyt hän työskentelee köyhimpien brasilialaisten kanssa ja kannustaa ihmisiä kohtamaan vaikeat tunteensa.”
Aamulehti, 17.5.2020 (tilaajille)

Pertti Simula pohtii uusimmassa kirjassaan erityisesti sitä, miten kohdata vihaa ja ilkeyttä itsessään sekä muissa. Mutta mistä tulee sitten se ihmisen tarve loukata toista?

– Sehän on jotakin epätasapainoa. Pelkoa siitä, että tulee hylätyksi, alennetuksi, nöyryytetyksi. Siksi haluaa osoittaa itselleen ja muille, että on muita parempi.”
Yle, 30.10.2020

”Psykoanalyytikon kirja kertoo tunteiden taustoista ja antaa keinoja vaikeisiin tilanteisiin. Simulan mukaan viha kumpuaa pohjimmiltaan pelosta. Pelko taas johtuu useimmiten aiemmin koetusta vaarasta, epäoikeudenmukaisuudesta tai loukkauksesta sekä näiden tunteiden opitusta nujertamisesta.”
Pogostan Sanomat, 16.7.2020

Aito Iskelmän Päivän vieraana psykoterapeutti, kirjailija Pertti Simula, joka kertoo, miten päästä yli korona-ahdistuksesta. Kuuntele haastattelu täältä.

3 arviota tuotteelle Miten kohdata vihaa ja ilkeyttä – Keinot vaikeisiin tilanteisiin

 1. Marja Kokkinen

  Mielenkiintoinen kirja, joka tarjoaa uusia näkökulmia ja herättää uusia ajatuksia yhteiskunnasta ja ihmisistä.
  Kannattaa pitää mielessä pari kirjan perusajatusta: sitä, mikä toisessa ärsyttää minua, on todennäköisesti itsessänikin, en vain halua nähdä sitä, ja jos toinen loukkaa minua, niin hän poloinen loukkaa ensin itseään sisimmässään. Nämä kun muistaa, on helpompi sutautua myötätuntoisesti hankaliin ihmisiin, ja kaikilla on parempi mieli. Toinen hyvä neuvo koski tunteisiin pysähtymistä ja tunteen irrottamista ulkoisista tekijöistä. Minulla on täysi vapaus tuntea kaikkia negatiivisiakin tunteitani syyttelemättä toisia tai itseäni tai olosuhteita niistä. Kun hetkeksi oikein keskittyy tunteeseensa, ei tarvitse velloa siinä koko päivää. Se helpottaa kummasti ainakin suuttumusta, ahdistusta ja surua.

 2. Riitta Wahlström

  Kirja on avaus moniin tärkeisiin ja mielenkiintoisiin näkökulmiin. Ihminen on osaa laajaa henkistä, ekologista, sosiaalista ja kulttuurista kokonaisuutta. Kirja painottaa sitä, miten ihminen vaikuttuu tunteiden kautta. Kirjan tekijä pitää tunteiden sallimista. kohtaamista ja pohtimista tärkeänä. Viha ja aggressio ovat tunteita, jotka ovat myös manipuloitavissa helposti hyvään terveeseen kohtaamisen ja toimintaan ja toisaalta jatkuesaan, vahistuessaan sairaaseen masennukseen, itsetuhoon, syntipukin etsimiseen tai väkivaltaan. Simula painottaa ihmisen perusolemusta, joka on rakkaus ja rakkaudellisuus. Sen esiinottaminen onkin tärkeää ja tutkittua pienistä lapsista lähtien. Tämän syntymäoikeutemme olla rakkaudellisia Simula laittaa vahvimmaksi voimaksi elämässä. kirja herättää paljon ajatuksia, tunteita ja toimintapojen valintoja.

 3. Kaija-Liisa Leipälä

  Kirjasta on ollut apua kohdata arkipäivän tilanteita helpottavalla tavalla.

  Huomasin, että kirja on pohdiskelua herättävää, jolloin pääsen perille sen syvällisestä, vapauttavasta siis rakkaudellisesta sanomasta.

Lisää arvio