Ale!

Jelena Tšižova

Muistista piirretty kaupunki

2.50 

Loppuunmyyty

ISBN: 9789523511385

Kirjoittaja: Jelena Tšižova

Julkaisuajankohta: 8 / 2020

Sivumäärä: 380

Suomentaja: Kirsti Era

Alkuperäinen nimi: Gorod, ­napisannyi po pamjati

Lataa painokelpoinen kansikuva

Osastot: ,
Avainsana tuotteelle
Jaa tämä:

“Pietarilaiskirjailija kertoo kotikaupunkinsa kolkoista kausista omien sukutarinoidensa kautta – Muistot kaupungin yhteisasunnoista ovat puistattavan herkullisia.”
Helsingin Sanomat, 4.1.2021

“Harvoin on mistään  kaupungista kirjoitettu yhtä  mielikuvituksellisesti ja kauniisti.”
Keskisuomalainen, 13.12.2020

“Kirjailija Jelena Tšižova kokoaa neljän sukupolven runollisen kuvan mummoistaan, äidistään ja itsestään Muistista piirretty kaupunki -romaanissa .”
Kaleva, 10.2.2021

”Rakas ja mystinen Pietari. Jelena Tšižovan kirja on kunnianosoitus kaupungille ja sen kerrontaperinteelle. Mitään ei kaunistella, ja polyfoninen, bahtinlainen tai dostojevskiläinen moniäänisyys tunkee eri sukupolvien kertomuksiin. Virallinen historiankirjoitus päätyy romukoppaan tai vähintään satiirisen vinon huumorin katveeseen. Tyyli on jäljittelemättömän vivahteikasta, tunteikasta pietarilaistekstiä. Tsizova liikkuu kautta koko romaanin pienten arkisten ihmisten arvokkaalla asialla – sortumatta katkeruuteen, liioitteluun tai pessimismiin.”
Karjalainen, 29.9.2020

“Tässäpä oikein elegantti muistelmateos, jossa käydään läpi henkilökohtaista historiaa, sukuhistoriaa ja Pietarin kaupungin historiaa neljän sukupolven ajalta. Kaiken kaikkiaan Muistista piirretty kaupunki on kiehtova teos ja mitä läheisempi suhde lukijalla Pietariin tai Leningradiin on, sitä enemmän kirjasta varmasti saa irti.”
Kirjavinkit.fi, 20.8.2020

“Kuolema on muistittomuutta, kirjoittaa Jelena Tšižova teoksessaan Muistista piirretty kaupunki. Pietari neljän sukupolven kertomuksena. Hän on kerännyt muistin siruja pikkutytöstä alkaen ja koonnut teokseensa valtavan kollaasin oman sukunsa historiaa geneettisenä selkärankana Pietari, rämeiselle suolle pystytetty kaupunki.  Hän piirtää teoksessa kaupunkia sen sekä oman sukunsa historian kautta. Hän ja hänen sukunsa kasvoivat neljässä polvessa kiinni kaupunkiin. Kaupunki on oleellinen osa omaa eksistenssiä.”
Annelin kirjoissa, 8.10.2020

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Muistista piirretty kaupunki”