-50%

Mauri Paasilinna

Mustan nuolen miehet

Alikersantti Aro on huonolla tuulella. Hän on matkalla rintamalle, mutta hänen johtamansa sotilasyksikkö ei ole maineeltaan parhaasta päästä. Ryhmä on osa Mustan nuolen pataljoonaa, joka koostuu eturintamaan laitetuista, vankilasta värvätyistä murhamiehistä ja rintamakarkureista. Miehiä yhdistää hihamerkki, joka osoittaa heidän kuuluvan rangaistuspataljoonaan, jota muut vieroksuvat. Aron pohtiessa, kuinka hän selviytyy sodassa sellaisen rosvolauman kanssa, juna kulkee vääjäämättömästi kohti määränpäätään samalla kun sekä hänen että miesten tunnelmat synkkenevät.

Erillinen pataljoona 21 eli Musta nuoli saavutti legendaarisen maineen jatkosodan taisteluissa. Pääasiassa Sukevan ja Pelson vankiloista ja Köyliön turvasäiliöstä kootuille miehille oli luvattu armahdus, jos he lähtisivät sotimaan. Mauri Paasilinna kuvaa Mustan nuolen vaiheita alikersantti Aron johtaman ryhmän näkökulmasta. Teos tuo elävästi esiin miesten karut, kostonhimoiset, joskus  hirtehiset elämänkäänteet. Osa sotilaista karkaa rintamalta Neuvostoliiton puolelle, josta he palaavat Suomeen vakoojina tai jossa heidät tapetaan.

14,90  7,45 

Tuotetunnus (SKU): 9789523511149 Osastot: , , ,

Kirjan tekijät

Laajenna
  • Mauri Paasilinna

    Mauri Paasilinna (s. 1947) on kirjoittanut kaksikymmentä teosta, muun muassa Kannakselta kotiin, Suomaalaiset ja Laki loppuu Repoaavan laitaan. Paasilinna on työskennellyt nuoruudessaan maa- ja metsätöissä ja kirjailija hänestä tuli vuosituhannen vaihteessa.  

    Katso kirjailijan sivu →

Kirjan lisätiedot

Laajenna

Avainsanat

Kirjan lisätiedot

Isbn

Painettu kirja: 9789523511149, Pokkari: 9789523513303, E-kirja: 9789523511897

Sivumäärä

280

Julkaisuaika

8 / 2019

Mediassa

Laajenna

“Kirjailija Mauri Paasilinna ei halua kirjoittaa sodasta sankaritarinoita, koska sota on brutaalia ja epäinhimillistä. Sodan kammottavuus kääntyy romaanissa Mustan nuolen miehet toisinaan myös mustaksi huumoriksi.”
Satakunnan Kansa, 17.11.2019

“Kirjassa ei sorruta sotakirjojen helmasyntiin eli siihen, että taistelut ja sotapäiväkirjat vievät kirjoittajaa. Sotatapahtumat pysyvät sopivasti taka-alalla ja Mauri Paasilinna rakentaa linnamaiseen tyyliin sotilaista persoonallisuuksia, joilla on oma taustansa ja kohtalonsa. Tapahtumia kirjassa riittääkin. Yksi parhaista on erään Konosen eksyminen metsään ripulivaivaa helpottaessaan.”
Lapin Kansa, 27.11.2019

Mauri Paasilinnan kirja Mustan Nuolen miehet seuraa osaston taivallusta jatkosodan hyökkäysvaiheen syksyllä Riihimäeltä lähteneestä höyryjunasta Tsopinan kylän valtaukseen marraskuussa 1941. Etualalle nousee muutama rangaistusvanki, poliittisista vangeista Helsingin ampumaradalla teloitusryhmän eteen desanttina joutuva Isotalo sekä korpraali Savolainen, joka johtaa särmikästä ja äkkiväärää joukkoaan taiten ja maltilla.”
Kansan Uutiset, 12.10.2019

Asiakkaiden arvostelut

Laajenna

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Mustan nuolen miehet”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Samalta kirjailijalta