Marjut Hjelt

Naisia Kansalliskirjastossa

Aarteita kirjaston kätköistä

Kansalliskirjaston kätköistä on löytynyt aarteita: naisten tekemiä ja naisista kertovia tekstejä ja kuvia, jotka ovat pysyneet suurelle yleisölle tuntemattomina.

Naisia Kansalliskirjastossa -kirja esittelee yli 300 suomalaista naista 1700-luvulta 1900-luvulle. Mukana ovat muun muassa näyttelijät Ida Aalberg ja Elli Tompuri, taidemaalarit Helena Arnell-Gezelius, Fanny Churberg ja Victoria Åberg, kuvanveistäjät Sigrid Forselles ja Eveliina Särkelä, kirjailijat Helmi Krohn ja Lilly Londen, säveltäjät Jenny Elfving ja Sofie Lithenius, oopperalaulajat Aino Ackté ja Alma Fohström, naisasianaiset Maikki Friberg ja Lucina Hagman, opettajat Elisabeth Blomqvist ja Ottilia Stenbäck sekä lääkärit Rosina Heikel ja Agnes Sjöberg. Kirjassa esitellään myös tuntemattomampia työläisnaisia, kotiäitejä ja koulutyttöjä. Runsaasti kuvitettu kirja tarjoaa tiedon lisäksi mietteitä, käytösohjeita, tuulahduksia muodista sekä huumoria pilakuvina ja pakinanäytteinä. Kirjan on koonnut tietokirjailija Marjut Hjelt, ja naisten asemaa historiassa kuvaavat tervehdyssanat on kirjoittanut kirjailija Kaari Utrio.

29,90 

Loppuunmyyty

Tuotetunnus (SKU): 9789522649959 Osasto: Avainsanat tuotteelle ,

Kirjan tekijät

Laajenna
  • Marjut Hjelt

    Marjut Hjelt on kulttuurien tutkimuksen tutkija ja tietokirjailija. Hjeltin (1994 asti Marjut Kivelä) ensimmäinen kirja savolaisesta 1800-luvulla eläneestä velhosta, silmänkääntäjästä ja parantajasta Abel Koposesta kertova Kuikka-Koponen ilmestyi 1980. Hjelt on kirjoittanut keijukaisista, vedenneidoista, peikoista ja tontuista. Sekä suomalaisten kulttuurivaikuttajien elämistä....

    Katso kirjailijan sivu →

Kirjan lisätiedot

Laajenna

Tuoteosasto

Avainsanat

Kirjan lisätiedot

Isbn

9789522649959

Sivumäärä

390

Mediassa

Laajenna

Asiakkaiden arvostelut

Laajenna

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Naisia Kansalliskirjastossa”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Samalta kirjailijalta