-60%

Sara Kärpänen

Naisten kaupunki

Työkaluja oman tilan valtaamiseen

Naisten kaupunki sukeltaa kaupunkitilojen historiaan, joka on täynnä niin herrainklubeja kuin laittomia graffiteja. Samalla kirja visioi uudenlaista nykyisyyttä, jossa tilaa otetaan haltuun kylvämällä siemenpommeja naapurustoon, laulamalla raiskauskulttuurin vastaisia lauluja ja luomalla tasa-arvoisia tiloja verkkoympäristössä.

Naisten kaupunki sisältää haastatteluja tutkijoilta, aktivisteilta ja arkkitehdeilta Suomesta ja muualta maailmasta. Teos toimii myös käytännönläheisenä työkirjana, joka kannustaa omaehtoiseen kaupunkikokemuksen rakentamiseen. Kansien välistä löytyvät ohjeet muun muassa liikkuvan kirjaston perustamiseen ja vaihtoehtoisten karttojen avulla kulkemiseen. Niiden kautta kirja johdattaa kohti tasa-arvoisempia kaupunkitiloja!

Sara Kärpäsen kirjoittaman kirjan on kuvittanut Heta-
Linnea Kovanen.

Sara Kärpänen on Lontoossa asuva kirjoittaja ja kuvataiteilija (TaM), joka tutkii julkisen tilan eri haltuunoton muotoja. Kärpänen on tehnyt töitä kansainvälisten julkaisujen ja kulttuuri-instituutioiden parissa yli kymmenen vuotta.

Heta-Linnea Kovanen on Helsingissä asuva ja työskentelevä kuvittaja-graafikko, joka työskentelee kasvun, monimuotoisuuden ja elämisen teemojen parissa. Hän on erityisen kiinnostunut kasvien sopeutumiskyvystä sekä erilaisista tavoista olla ja elää.

24,90  10,00 

Tuotetunnus (SKU): 9789523518001 Osastot: , Avainsana tuotteelle

Kirjan tekijät

Laajenna
  • Sara Kärpänen

    Sara Kärpänen on Lontoossa asuva kirjoittaja ja kuvataiteilija (TaM), joka tutkii julkisen tilan eri haltuunoton muotoja. Kärpänen on tehnyt töitä kansainvälisten julkaisujen ja kulttuuri-instituutioiden parissa yli kymmenen vuotta. Hän on myös feministisen verkkoalustan Women of the Wickin perustaja.

    Katso kirjailijan sivu →

Kirjan lisätiedot

Laajenna

Tuoteosasto

Avainsanat

Kirjan lisätiedot

Isbn

Painettu kirja: 9789523518001, E-kirja: 9789523518001

Sivumäärä

250

Julkaisuaika

2 / 2022

Mediassa

Laajenna
"Helsinki ja muut suuret kaupungit on suunniteltu miesten ehdoilla, sanovat feministiset kaupunkisuunnittelijat. Missä se näkyy?" Helsingin Sanomat 22.10.2022

Asiakkaiden arvostelut

Laajenna

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Naisten kaupunki”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

[esi recently_viewed_products cache="private" ttl="300"]