Kalle   Kniivilä

Neuvostomaan lapset

15.90 €22.90 € sis alv

OVH: 26  €

Normaali (22.90 €) 22.90 € sis alv
E-kirja (EPUB) (15.90 €) 15.90 € sis alv
ISBN: 978-952-264-581-4

Kirjoittaja: Kalle  Kniivilä

Julkaisuajankohta: 04 / 2016

Sivumäärä: 200

OVH: 26  €

Lataa painokelpoinen kansikuva

Osasto:
Avainsanat tuotteelle , , , , , , , , , , , , ,

Käytkö usein Tallinnassa? Tiesitkö että tallinnalaisista lähes puolet puhuu äidinkielenään venäjää? Latvian pääkaupungissa Riiassa venäjää puhuu kotonaan useampi kuin latviaa. Onko venäläisvähemmistö näissä maissa turvallisuusriski, Putinin ”viides kolonna”, kuten erityisasiantuntijat huolestuneena toistelevat?

Uudessa kirjassaan Kalle Kniivilä antaa Baltian venäjänkielisten puhua. Matkallaan maiden läpi hän tapaa 84-vuotiaan Marian,
joka kertoo siitä ihanasta toukokuun illasta muutamia viikkoja Stalinin kuoleman jälkeen, kun hän Kohtla-Järven kaivoskaupungin tansseissa tapasi tulevan miehensä. 15-vuotias Kjara Riiassa valmistautuu latviankieliseen ylioppilastutkintoon, ja Tadžikistanissa syntynyt ohjelmoija Jevgeni kertoo elämästään Visaginasin venäjänkielisessä ydinvoimakaupugissa Liettuassa. Monet ovat muuttaneet paikkakunnalta sen jälkeen kun Tšernobyl-malliset reaktorit EU:n vaatimuksesta suljettiin.

Kymmenet haastattelut piirtävät monipuolisen kuvan Baltian venäjänkielisistä.

Kalle Kniivilältä on aikaisemmin ilmestynyt kaksi reportaasikirjaa: Putinin väkeä (2014, Kanava-palkinto) sekä Krim on meidän (2015).

Kalle Kniivilä on palkittu tietokirjailija ja Malmössä ilmestyvän Sydsvenska Dagbladetin Venäjään erikoistunut toimittaja. Neuvostoliiton hajotessa hän oli Kansan Uutisten kirjeenvaihtaja Moskovassa. Kniivilä on opiskellut venäjää Leningradin yliopistossa ja Itä-Euroopan tutkimusta Lundin yliopistossa.

Jaa tämä:
NEUVOSTOMAAN LAPSET_kannet

Bonnier on julkistanut vuoden 2016 Suuren journalistipalkinnon voittajaehdokkaat. Kalle Kniivilän Neuvostomaan lapset – Baltian venäläiset (Into Kustannus 2016) on ehdolla vuoden parhaaksi kirjaksi.

Ehdokkuuden perustelujen mukaan Baltian venäläiset ovat vähemmistö, joka saa asiansa kuuluviin antoisiin haastatteluihin perustuvassa kirjassa. Arjen todellisuuteen avautuu rinnakkainen, kiintoisa näkökulma. Maailmanpolitiikka, kansalaisuus- ja kielikysymykset, ennakkoluulot ja jokapäiväinen elämä tulevat lähelle, ihmisten omaäänisten kertomusten kautta.

Kniivilä kertoo teoksensa syntymisen syistä: ”Baltian venäläiset ovat suuri ryhmä lähellä meitä, mutta heistä vähän tiedetään ja vähän kirjoitetaan, ja silloin kun kirjoitetaan, heidät nähdään turvallisuusuhkana. Halusin antaa heidän itsensä kertoa, miltä elämä heidän näkökulmastaan näyttää.”

Kniivilä on otettu ehdokkuudesta tasokkaassa seurassa. Hän näkee journalismin tehtävän kenties tärkeämpänä kuin koskaan aiemmin: ”Journalistin tehtävä ei ole enää päättää, mitkä asiat pääsevät esille, vaan selvittää, mikä on tärkeää ja millä on merkitystä.”

Kalle Kniivilä on palkittu tietokirjailija ja Malmössä ilmestyvän Sydsvenska Dagbladetin Venäjään erikoistunut toimittaja. Neuvostoliiton hajotessa hän oli Kansan Uutisten kirjeenvaihtaja Moskovassa. Kniivilä on opiskellut venäjää Leningradin yliopistossa ja Itä-Euroopan tutkimusta Lundin yliopistossa.

https://intokustannus.fi/kirja/neuvostomaan-lapset/

Arvostelukappalepyynnöt: arvostelukappaleet@intokustannus.fi

Ei löytynyt tälle tuotteelle.

Jaa tämä:

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen tuotearvio tuotteelle “Neuvostomaan lapset”

Todista että olet ihminen alla olevassa kentässä. *