Hannu Nyberg

Olavi Virta hurmiosta turmioon

Samettiääninen Olavi Virta on yksi Suomen kaikkien aikojen suosituimmista laulajista, jota arvostetaan niin tango- kuin rockpiireissäkin. ”Täysikuu”, ”Eva”, ”Poika varjoisalta kujalta” ja ”Hopeinen kuu” ovat tuttuja kaikille, mutta mikä mies Ola oikeasti oli?

Olavi Virta hurmiosta turmioon sisältää myös kaiken sen kiinnostavan tiedon miehen elämästä, jota ei ole aiemmin kerrottu ääneen. Huipulla ollessaan Ola eli supertähden elämää. Hän ajeli amerikanraudoilla, lensi kukasta kukkaan ja ryyppäsi reippaasti. Virta oli toisaalta ahkera harjoittelija ja bisnesmies, joka toisaalta hoiti talouttaan ja elämäänsä löperösti. Olan ohella värikkäissä tarinoissa mukana vilisee aikansa julkkiksia, kuten Tapio Rautavaara, Siiri Angerkoski, Pirkko Mannola, Toivo Kärki ja tietenkin Virran kruununperijät Reijo Taipale ja Eino Grön.

Ilomantsin skandaali vuonna 1959 taittoi Virran uran laskuun, kiiltokuvapojan gloria mureni. Viina sai laulajan elämässä entistä enemmän valtaa. Virta julkaisi vielä muutaman suositun kappaleen, mutta poltti itsensä loppuun ja vietti viimeiset vuotensa köyhänä ja pilkattuna. Mitä Ilomantsissa oikeastaan tapahtui, ja oliko lehtikohussa kysymys yhden toimittajan ajojahdista vai pilasiko Virta itse uransa?

Tässä kirjassa Hannu Nyberg oikaisee useita Virtaa koskevia tarinoita ja uskomuksia. Hän tarttuu aiheeseensa reippaalla otteella, sortumatta turhaan hienosteluun.

Kirjassa on täydellinen Virta-diskografia. Julkaistu: kesäkuu 2015.

“Harvoin kirjoittaja pääsee aivan näin lähelle itseään kirjoittaessaan jostain toisesta, kuuluisasta ja lahjakkaasta henkilöstä. Hannu Nyberg onnistuu hämmentävässä tempussa. Hän on kirjoittanut Olavi Virran kautta kirjan itsestään Olavi Virta -tietäjänä, ja mikä ihmeellisintä, kirja on hauskaa ja opettavaistakin luettavaa.” Kari Salminen, Turun Sanomat, 2.9.2015

 

10,00 

Tuotetunnus (SKU): 9789522644404 Osastot: , Avainsanat tuotteelle , , , , , , , ,

Kirjan tekijät

Laajenna
  • Hannu Nyberg

    Hannu Nyberg on kerännyt Olavi Virtaan liittyvää tavaraa vuodesta 1978. Hän on julkaissut aikaisemmin kirjat Rockista rautalankaan (Otava, 1984) ja Elvis elää? (Johnny Kniga, 2003) sekä kirjoittanut Blues News -lehteen. Virtapiiri ry:n kautta Nyberg oli puuhaamassa muun muassa muistolaattaa Virralle.

    Katso kirjailijan sivu →

Kirjan lisätiedot

Laajenna

Kirjan lisätiedot

Isbn

Pokkari: 9789523510869, Painettu kirja: 9789522644404

Sivumäärä

464

Julkaisuaika

06 / 2015

Mediassa

Laajenna

Asiakkaiden arvostelut

Laajenna

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Olavi Virta hurmiosta turmioon”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Viimeksi katsomiasi kirjoja