Opi tunnistamaan aito oliiviöljy väärennetystä.
Oliiviöljyä on käytetty tuhansien vuosien ajan ruokaan, kauneudenhoitoon, seksiin, lääkkeenä ja osana pyhiä rituaaleja. Odysseus tuoksui oliiviöljyltä, ja kunnon öljy ehkäisee sydänsairauksia ja dementiaa. Suomessakin myytävää ekstraneitsytoliiviöljyä pidetään öljyistä parhaana. Osa tästä öljystä on kuitenkin muuta kuin mitä etiketti lupaa: pahimmillaan kauniiksi naamioitua lamppuöljyä. Huono öljy ohjaa EU:n maataloustukia väärään osoitteeseen ja vie aidon öljyn tuottajilta toimeentulon. Ennen kaikkea se on rikos kansanterveyttä kohtaan.
Toimittaja Tom Muellerin kirja koskettaa kaikkia oliiviöljyn rakastajia. Se kuvaa öljyn tuotannon eri vaiheet satoja vuosia vanhojen puiden hoidosta öljyn puristamiseen. Kirja esittelee historiaa ja nykypäivää, terveysvaikutuksia ja tuottajia. Se auttaa erottamaan hyvän öljyn huonosta ja valitsemaan kuhunkin tarkoitukseen parhaiten sopivan oliiviöljyn.
“Kirja on kulttuurinen rakkaudentunnustus laatuoliiviöljylle. Se on kirjoitettu intohimolla, mutta myös taustoja tutkien ja alan asiantuntijoita – niin virkamiehiä, kemistejä, ravintotutkijoita, poliiseja kuin pienviljelijöitä ja suurtuottajia – haastatellen.” Janne Hopsu, MTV, 9.9. 2015

Tom Mueller on maailman johtavia oliiviöljyasiantuntijoita. Hän on haastatellut kirjaansa varten lukuisia ihmisiä ympäri maailman. Hän on freelance-kirjoittaja, joka on kirjoittanut muun muassa New Yorkeriin, National Geographiciin, New York Times Magazineen ja Atlantic Monthlyyn. Oliiviöljyn menetetty neitsyys on hänen ensimmäinen kirjansa ja se on syntynyt rakkaudesta oliiviöljyyn.
Arviot
Tuotearvioita ei vielä ole.