-10%

Timo Riitamaa

Oranssi kaupunki!

Urbaanin liikkeen tarina

1990-luvun alussa Helsinki oli harmaa, jäykkä ja virkamiesvaltainen kaupunki, jossa ei ollut tilaa nuorille eikä vaihtoehtoiselle toiminnalle. Oransseissa haalareissa, harjat kädessä ja banderollit kainalossa nuoret tarttuivat itse toimeen, valtasivat rakennuksia ja kunnostivat vanhoja tiloja asunnoiksi ja omaehtoisen kaupunkikulttuurin pesäkkeiksi.

Alun onnistumisten jälkeen taloja ja tiloja ei tarvinnut enää vallata, vaan niitä neuvoteltiin kaupungilta. Yli kahden vuosikymmenen aikana suorasta toiminnasta ja talonvaltauksesta alkunsa saaneella Oranssilla on ollut aktiivinen rooli helsinkiläisessä kaupunkikuvassa ja uudenlaisen kaupunkikulttuurin esilletuojana.

Oranssi kaupunki! on Oranssin historiikki, kertomus omaehtoisen kaupunkikulttuurin noususta ja näyttävä kuvateos urbaanista Helsingistä.

Error: View ae0d0a6e4b may not exist

Alkuperäinen hinta oli: 29,00 €.Nykyinen hinta on: 26,00 €.

Loppuunmyyty

Kirjan tekijät

Laajenna
  • Timo Riitamaa

    Timo Riitamaa on tiedottaja, joka työskentelee Amos Andersonin taidemuseossa. Riitamaa toimi kaupunkiliike Oranssissa 90-luvun puolivälistä alkaen siivoojana, talonvaltaajana, klubihemmona, kansikuvapoikana, Pietarin-matkaajana, puheenjohtajana ja asukkaana. Hän on sittemmin myynyt periaatteensa ja omistusasuu Töölössä bemarikuskeille äyskien. Riitamaa harrastaa mm. kyniä.  

    Katso kirjailijan sivu →

Kirjan lisätiedot

Laajenna

Mediassa

Laajenna

Asiakkaiden arvostelut

Laajenna

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Oranssi kaupunki!”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

[esi recently_viewed_products cache="private" ttl="300"]