Peipinen Vesa & Riitamaa Timo 

Oranssi kaupunki! – Urbaanin liikkeen tarina

26.00 € sis alv

OVH: 29.00  €

Oranssi kaupunki! on Oranssin historiikki, kertomus omaehtoisen kaupunkikulttuurin noususta ja näyttävä kuvateos urbaanista Helsingistä.

ISBN: 978-952-264-371-1

Kirjoittaja: Peipinen Vesa & Riitamaa Timo 

Julkaisuajankohta: 05 / 2016

Sivumäärä: 200

OVH: 29.00  €

Lataa painokelpoinen kansikuva

Osasto:
Avainsanat tuotteelle , , , , , , , , , , , , , , , ,

1990-luvun alussa Helsinki oli harmaa, jäykkä ja virkamiesvaltainen kaupunki, jossa ei ollut tilaa nuorille eikä vaihtoehtoiselle toiminnalle. Oransseissa haalareissa, harjat kädessä ja banderollit kainalossa nuoret tarttuivat itse toimeen, valtasivat rakennuksia ja kunnostivat vanhoja tiloja asunnoiksi ja omaehtoisen kaupunkikulttuurin pesäkkeiksi.

Alun onnistumisten jälkeen taloja ja tiloja ei tarvinnut enää vallata, vaan niitä neuvoteltiin kaupungilta. Yli kahden vuosikymmenen aikana suorasta toiminnasta ja talonvaltauksesta alkunsa saaneella Oranssilla on ollut aktiivinen rooli helsinkiläisessä kaupunkikuvassa ja uudenlaisen kaupunkikulttuurin esilletuojana.

Oranssi kaupunki! on Oranssin historiikki, kertomus omaehtoisen kaupunkikulttuurin noususta ja näyttävä kuvateos urbaanista Helsingistä.

oranssitekijat.jpg
Vesa Peipinen on nuorisotutkija ja entinen talonvaltaaja, jonka intoilun kohteita ovat urbaanit liikkeet, eurooppalaisen talonvaltausliikkeenhistoria sekä usko siihen että yhdessä toimimallayhteiskuntaa voidaan myös muuttaa. Oranssia perustamassa ollut Peipinen on tehnyt päivätyönsä asumiseen liittyvien kysymysten, kaupunkikulttuurinja nuorten parissa. Hän harrastaa purjehdusta ja kuplavolkkarin loputonta nikkarointia Lue lisää..
oranssitekijat.jpg
Timo Riitamaa on tiedottaja, joka työskentelee Amos Andersonin taidemuseossa. Riitamaa toimi kaupunkiliike Oranssissa 90-luvun puolivälistä alkaen siivoojana, talonvaltaajana, klubihemmona, kansikuvapoikana, Pietarin-matkaajana, puheenjohtajana ja asukkaana. Hän on sittemmin myynyt periaatteensa ja omistusasuu Töölössä bemarikuskeille äyskien. Riitamaa harrastaa mm. kyniä. Lue lisää..
Jaa tämä:
No post found

Ei löytynyt tälle tuotteelle.

Jaa tämä:

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen tuotearvio tuotteelle “Oranssi kaupunki! – Urbaanin liikkeen tarina”

Todista että olet ihminen allaolevassa kentässä. *