Anne Pennanen

Pako päihdehelvetistä

Jennan elämän lähtökohdat eivät olleet kummoiset. Vanhemmat erosivat pian tyttären syntymän jälkeen, eikä nuori äiti kyennyt yksin huolehtimaan lapsistaan. Päihteet kuuluivat äidin jokapäiväiseen elämään ja vanhempien virkaa toimitti alle kouluikäinen isoveli.

Huostaan Jenna otettiin 4–vuotiaana. Kolme vuotta vanhempi isoveli sijoitettiin eri perheeseen. Ensimmäiset humalat Jenna veti yhdeksänvuotiaana, ensimmäisen piikin 12-vuotiaana. Kun sijaisvanhemmat eivät enää pärjänneet tytön kanssa, häntä siirrettiin kasvatuslaitoksesta toiseen. Lopulta Jenna päätyi Pohjolakodin kylmään putkaan alasti riisuttuna.

Aikuisikä on pitänyt sisällään perheväkivaltaa, turvakoteja, päihdekuntoutuksia, katkaisuhoitoja, retkahtamisia ja rakkaiden menetyksiä. Jenna on synnyttänyt viisi lasta, joista jokainen on vuorollaan otettu huostaan.
”Sain ensimmäisen lapseni 18-vuotiaana ja avioiduin päihderiippuvaisen miehen kanssa. Taistelen tälläkin hetkellä saadakseen heidät takaisin. Lapset on helppo menettää, mutta lähes mahdotonta saada takaisin.”

Nyt 35-vuotiaan Jennan tie on ollut kivikkoinen, mutta viimeiset kuusi vuotta hän on kulkenut sitä selvin päin. Hän haluaa kertoa kipeän kasvutarinansa, jotta se antaisi toivoa kaltaisilleen. Päihteistä on mahdollista päästä eroon.

Kirjassa kuullaan myös Jennan sijaisvanhempien ja biologisen äidin kertomukset tytön lapsuudesta.

Jennan tarinan on kirjoittanut toimittaja, mielisairaanhoitaja Anne Pennanen (s. 1964). Hän on aikakauslehden toimituspäällikkö ja tekee päihdeohjaajan sijaisuuksia uusmaalaisessa päihdehoitokeskuksessa.

24,90 

Tuotetunnus (SKU): 9789523515031 Osastot: , Avainsana tuotteelle

Kirjan tekijät

Laajenna
  • Anne Pennanen

    Anne Pennanen (s. 1964), joka on koulutukseltaan mielisairaanhoitaja. Hän toimii toimituspäällikkönä aikakauslehdessä ja tekee päihdeohjaajan sijaisuuksia uusmaalaisessa päihdehoitokeskuksessa.

    Katso kirjailijan sivu →

Kirjan lisätiedot

Laajenna

Tuoteosasto

Avainsanat

Kirjan lisätiedot

Isbn

Painettu kirja: 9789523515031, E-kirja: 9789523515543

Sivumäärä

240

Julkaisuaika

2 / 2021

Mediassa

Laajenna
"Hurja tarina, josta käy myös ilmi kuinka tärkeä ihminen oma äiti on Jennalle, vaikka käyttäytyisi miten. Äiti salli Jennan alkoholin käytön ja äiti ja tytär kävivät ravintoloissa Jennan ollessa vasta 14-15 -vuotias." Kirjarouvan elämää 21.7.2021Anne Pennanen on kirjoittanut tärkeän uutuuskirjan, jossa kaikki viisi lastaan menettänyt päihdeäiti toistaa edeltävien sukupolvien tuhoisaa tarinaa, kunnes hankkiutuu kuiville ja laittaa elämänsä kuntoon.” Kulttuuritoimitus, 24.3.2021”Hurja elämä ja hurjan upea selvitymistarina, joka muistuttaa myös siitä, että parantuminen lähtee aina liikkeelle päätöksestä, joka tehdään itseä varten.” Erikoiset asiantuntijat, 21.3.2021”Jenna otettiin huostaan, kun hän oli neljävuotias. Lastensuojelu ei onnistunut takaamaan hänelle tasapainoista elämää. Lapsi, jolla oli ollut paljon harrastuksia, ajautui alkoholi- ja huumeriippuvaiseksi. Miten hän pääsi siitä irti?” Apu, 17.3.2021 

Asiakkaiden arvostelut

Laajenna

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Pako päihdehelvetistä”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Viimeksi katsomiasi kirjoja