Hannu-Pekka Björkman ja Nina Honkanen (toim.) 

Pakopiste

14.90 27.90 

Miten voin maksaa ostokseni?
ISBN: 9789523515161

Kirjoittaja: Hannu-Pekka Björkman ja Nina Honkanen (toim.) 

Julkaisuajankohta: 12 / 2020

Sivumäärä: 180

Lataa painokelpoinen kansikuva

Osastot: , ,
Avainsanat tuotteelle , , , , , , , , , , , , ,
Jaa tämä:

Idea Pakopiste-kirjoituskokoelmasta syntyi keväällä, kun pariskunta (Honkanen & Björkman) oli perheen kolmen nuorimman lapsen kanssa ystävien mökillä Ruovedellä. Pandemian pysäyttämässä maailmassa heille avautui yllättäen aikaa olla yhdessä ilman kiirettä.”
Helsingin Sanomat, 24.12.2020

”Esseitä yhdistää ajatus, ettei entiseen ole paluuta, kuten samaan virtaan ei voi astua uudelleen.”
Turun Sanomat, 8.3.2021

Hannu-Pekka Björkman vieraili Flinkkilä & Kellomäki -ohjelmassa. Katso koko haastattelu täältä!

Nina Honkanen ja Hannu-Pekka Björkman vierailivat Viiden jälkeen -ohjelmassa Pakopiste-kokoelman tiimoilta. Katso haastattelu tästä.

Kirjailija Nina Honkanen ja näyttelijä Hannu-Pekka Björkman vierailivat Radio Suomen Sunnuntaivieras-ohjelmassa uutuuskirjansa Pakopiste tiimoilta. Löydät jutun täältä. 15.11.2020

”Kiitos kirjasta, jota oli ravitsevaa lukea kappale kerrallaan.”
Kodin Kuvalehti 2/2021

”Tämä nimekkäiden kirjoittajien kokoama teos kuvaa todellisuuksia, joissa pysähtyminen on välttämätöntä.”
Iltalehti, 13.12.2020

Honkasen essee kertoo erilaisesta pysähtymisestä. Se kertoo kyvystä  sopeutua,  kun  on  pakko.”
Länsi-Suomi, 10.12.2020

”Näyttelijä Hannu-Pekka Björkman ja kirjailija Nina Honkanen toimittivat esseekokoelman, joka on selvästi syntynyt koronaeristyksen seurauksena.”
Episodi, 25.2.2021

”Koronan siivotessa kalentereita Nina ja Hannu-Pekka ovat toimittaneet yhdessä hiljakkoin ilmestyneen kirjan Pakopiste. Se on esseekokoelma, jossa joukko eturivin kirjailijoita – joukossa myös ystäviä – kirjoittaa siitä ’mitä jos paluuta entiseen ei ole’. Kirjailijat pohtivat, miten elämä tai maailma pysäyttää ja mitä siitä voi seurata.”
Lauttasaari, 11.2.2021

Pakopiste raivaa hienosti tietä muille vielä tuloillaan oleville pohdinnoille ja koronaa kuvaaville taide-elämyksille.”
Kulttuuritoimitus, 17.12.2020

”Epidemian vaikutukset näkyvät monessa esseessä, mutta ehkä isoin yhdistävä tekijä on pysähtymisen välttämättömyys. Myös toive siitä, ettei kaikki edes palaisi ennalleen tulee esseissä esiin joko yksilön elämässä tai globaalisti.”
Aamulehti, 3.1.2021

”Pakollinen pysähtyminen synnytti Björkmanille ja hänen puolisolleen, kirjailija Nina Honkaselle, myös idean kirjasta. Juuri ilmestyneessä esseekokoelmassa Pakopiste (Into) kymmenen kirjoittajaa Juha Hurmeesta Juha Seppälään pohtii pysähtymisen välttämättömyyttä.”
Kirkko ja kaupunki, 2.12.2020

Hannu-Pekka Björkmanin ja Nina Honkasen toimittama esseekokoelma Pakopiste pureutuu pysähtymisen, selviytymisen ja jatkuvuuden teemoihin. Kymmenen nimekästä kirjailijaa pohtii aihetta kannaltaan.”
Kuiske, 22.4.2021

”Korona on vähintään pohjavireenä loppuvuodesta ilmestyneen Pakopiste-esseekokoelman teksteissä, joissa suomalaiset kirjailijat pohtivat pysähtymisen hetkiä.”
Koillissanomat, 14.1.2021

”Kokoelmassa kirjailijat ja teatteri-ihmiset kirjoittavat, miten haaveet ja todellisuus, pelot ja toiveet sekä järki ja tunne käyvät keskustelua. Ne törmäävät toisiinsa aina mutta varsinkin näin poikkeusoloissa.”
Koti-Lappi, 8.4.2021

”10 suomalaista kulttuurinimeä, kirjailijoita kaikki, ottaa syliinsä kertoakseen itsensä ytimen, sen miltä tuntuu kun on pakko pysähtyä ja on katsottava sisimpäänsä, muututtava.”
Kirjavinkit, 27.1.2021

”Kokoelma on kivasti kirjava. Kirjoittajille on annettu tarpeeksi tilaa ja vapauksia ilmaista tuntojaan ja käsityksiään, ja lukijan ilo on tutustua kirjoituksiin juuri siinä järjestyksessä, kuin haluaa.”
Kirjareppu, 15.12.2020

”Esseitä virittää henkilökohtaisuus sekä tapa yhdistellä yksityisiä huomioita ja ajankohtaisia tai yleisiä aiheita.”
Tuijata, 3.12.2020

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Pakopiste”