-50%

Frederik Obermaier

Panaman paperit

Miten rikkaiden veronkierto paljastui

Kaikkien aikojen suurin tietovuoto paljasti maailman mahtavien omistukset veroparatiiseissa: Stanley Kubrick, Bobby Fischer, Pedro Almodovar, Petro Poroshenko, Saudi Arabian kuningas, Islannin pääministeri, Sudanin presidentti, Espanjan kuningasperhe ja iso joukko muita.

Tapahtumat lähtivät rullaamaan Munchenissä, kun kaksi toimittajaa sai käsiinsä yli 200 000 veroparatiiseihin rekisteröidyn postilaatikkofirman tiedot, yhteensä 11,5 miljoonaa asiakirjaa. Panamalainen lakifirma Mossack Fonseca oli välittänyt postilaatikkoyrityksiä veroparatiiseista. Tarkoituksena oli piilottaa näihin yrityksiin suuria summia rahaa verottajalta piiloon. Usein off-shore-firmat eivät ole laittomia, mutta tutkimuksissa selvisi, että Mossack Fonsecan välittämiä postilaatikkoyrityksiä käytettiin usein laittomuuksiin, petoksiin, kleptokratiaan, verojen välttelyyn ja kansainvälisten pakotteiden kiertämiseen. Tämän seurauksena useilta valtioilta jää saamatta miljardien verotulot.

Bastian Obermayer ja Frederik Obermaier tutkivat saamiaan papereita yli vuoden ajan. Heidän apunaan oli neljäsataa tutkivaa toimittajaa yli 80 maasta ja he löysivät miljardeja piilotettua rahaa. Sen olivat kätkeneet presidentit, rikolliset ja ihan tavalliset superrikkaat: pääministereitä ja kuninkaita ja heidän lähipiirejään, elokuvaohjaajia ja tunnettuja näyttelijöitä.

Bastian Obermayer ja Frederik Obermaier ovat Saksan suurimman sanomalehden Suddeutsche Zeitungin tutkivia journalisteja. Palkitut toimittajat pääsivät ensimmäisinä käsiksi Panaman papereihin. Aiemmin he ovat olleet mukana paljastamassa merkittäviä tietoja Offshore Leaksissa, Swiss Leaksissa ja Luxemburg Leaksissa.

Davidin ja Goljatin kiehtova paini. Loistavasti kirjoitettu kirja. – Frankfurter Rundschau

Pelottoman ja huolellisen raportoinnin kertomus. – Financial Times

Lähes täydellinen 2000-luvun tarina: epäonnistuminen demokratiassa, kaupallisen voiman voittokulku ja ahneus, ahneus, ahneus. – Nick Davies, Guardian

Panaman paperit kertoo siitä mitä Petos tarkoittaa. – Bob Woodward, The Washington Post

Kirjoittajat paljastavat shokeeraavan korruptoituneen järjestelmän. – Kirkus

Error: View ae0d0a6e4b may not exist

16,90  8,45 

Tuotetunnus (SKU): 9789522647375 Osastot: , Avainsanat tuotteelle , , , , , , , , , , ,

Kirjan tekijät

Laajenna
  • Frederik Obermaier

    Bastian Obermayer ja Frederik Obermaier ovat Saksan suurimman sanomalehden Süddeutsche Zeitungin tutkivia journalisteja. Palkitut toimittajat pääsivät ensimmäisinä käsiksi Panaman papereihin. Aiemmin he ovat olleet mukana paljastamassa merkittäviä tietoja Offshore Leaksissa, Swiss Leaksissa ja Luxemburg Leaksissa.  

    Katso kirjailijan sivu →

Kirjan lisätiedot

Laajenna

Tuoteosasto

Kirjan lisätiedot

Isbn

Painettu kirja: 9789522647375, E-kirja: 9789522647870

Sivumäärä

370

Julkaisuaika

/ 2017

Suomentaja

Kirsimarja Tielinen

Alkuteos

Panama Papers – Die Gesichte einer weltweiten Enthüllung

Mediassa

Laajenna

Asiakkaiden arvostelut

Laajenna

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Panaman paperit”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *