Tuija  Wetterstrand

Punaisten panssarijuna 1918

24.90 € sis alv

OVH: 29  €

Tilattavissa

ISBN: 978-952-264-740-5

Kirjoittaja: Tuija Wetterstrand

Julkaisuajankohta: 8 / 2017

Sivumäärä: 250

OVH: 29  €

Lataa painokelpoinen kansikuva

(Tuote)Osastot: ,
Avainsanat tuotteelle , , , ,

Voit tilata tämän kirjan ennakkoon. Kirja lähetetään kun se saapuu varastoon. Julkaisuajankohta: 8/2017.

Suomen sisällissodassa punakaarti käytti asetta, jollaista ei ennen ollut näillä main nähty: panssarijunaa. Punakaartin eliittitaistelijoiden miehittämä panssarijuna n:o 1 osallistui sodan tärkeimpiin taisteluihin ympäri Etelä-Suomea. Se nähtiin niin Helsingissä, Tampereella, Lylyssä, Vilppulassa, Orivedellä, Karjaalla, Inkoossa, Riihimäellä, Lahdessa kuin Kouvolassa. Valkoiset pelkäsivät sitä ja punaiset hurrasivat sen puuskuttaessa ohi.

Punaisten panssarijuna 1918 seuraa sisällissodan tapahtumia panssarijunan miesten silmin. He kokevat sodan toiveikkaan alun, verisen käännekohdan ja paniikinomaisen paon vihollisen tieltä. Punaisten huolimattomuus, epäonnistuneet ajoitukset ja silkka huono onni seuraavat toistaan. Silti periksi ei anneta ja puolustaudutaan, vaikka saartorengas kiristyy kaikilla rintamanosilla.

Tietokirjailja Tuija Wetterstrand on tehnyt vuosien arkistotyön kirjaa varten. Tuloksena on vetävä teos, joka koukuttaa lukijansa alusta loppuun. Vaikka sodan lopputulos tiedetään, kirjan loppuratkaisu on yllättävä.

Jaa tämä:
Tuija_Wetterstrand_MG_8788-Edit

Tuija Wetterstrand on filosofian maisteri, arkeologi, historioitsija ja tietokirjailija. Hän on kirjoittanut useita tietokirjoja eri aihepiireistä, harrastaa kalliomaalauksia ja nauttii arkistojen penkomisesta.

Jaa tämä:

Ei löytynyt tälle tuotteelle.

Jaa tämä:

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen tuotearvio tuotteelle “Punaisten panssarijuna 1918”

Todista että olet ihminen allaolevassa kentässä. *