Yleisradio sai vuonna 1935 yksinoikeuden radiolähetyksiin, minkä jälkeen suomalaiset joutuivat vain haaveilemaan kevyestä radiomusiikista. Tai ei nyt aivan: 60-luvun alussa Tukholman edustalle ankkuroitiin laiva, joka lähetti kaupallista eli mainoksilla rahoitettua musiikkia myös eteläisen Suomen musiikinjanoisille. ”Merirosvoradio” nostatti suoranaisen kansanliikkeen – kunnes Ruotsin valtio pakotti sen lopettamaan toimintansa.
Vuosikymmenten ajan kulisseissa käytiin kiinnostavaa poliittista kamppailua, kunnes lopulta 80-luvulla oli uuden radion aika. Paikallisradio Lakeus Nivalassa aloitti ensimmäisenä, toisena Radio City Helsingissä. 90-luvun puolivälissä kuvaan astuivat isot ketjut Classic FM, Kiss FM ja lopulta valtakunnallinen Nova – paikallisradioiden turmioksi. Ulkomainen pääoma tuli kuvioihin, kun Klassisen osti englantilainen Sir Peter Michael. Ranskalainen NRJ teki tuloaan Suomeen, ja 2000-luvulla Sanoma-konserni toi ryminällä kehiin Radio Rockin ja Radio Aallon.
Radio kuuluu kaikille! kertoo huikean tarinan Suomen historian kamppailuista, intohimosta, bisneksestä ja vapaudesta, jotka muuttivat Suomen saundin.

Pentti Kemppainen on tietokirjailija ja tutkija, joka aloitti radiouransa 1960-luvun puolivälissä Nuortenradiossa. 1980-luvulla hän oli Sävelradion toimituspäällikkö, ja 1990-luvulla hän päätyi Radiomafian ohjelmapäälliköksi. Sen jälkeen Kemppainen on ollut tutkija, ohjelmatoiminnan asiantuntija, Loveradion ohjelmapäällikkö ja vapaa kirjailija. Hänen väitöskirjansa tarkasteli pohjoismaisten julkisradioiden kanavauudistusta 1990-luvun alussa, ja hänen edellinen kirjansa käsitteli Sävelradiota.
Arviot
Tuotearvioita ei vielä ole.