-11%

Sahra Wagenknecht

Raha ilman ahneutta

Millaista olisi luova ja innovatiivinen talous, joka hyödyttää kaikkia? 

Sahra Wagenknechtin talousanalyysi osoittaa klassisten liberaalien talousajattelijoiden avulla  kuinka  elämme 2000-luvun ”talousfeodalismissa”.  Nykykapitalismissa näet uskotaan suhteettomasti “markkinaradikaalien” puheita: 2000-luvun tyypillisillä kapitalistisilla markkinoilla ei ole mitään tekemistä avoimen kilpailun kanssa, vaan enemmänkin niitä kuvaa oligopoli, jossa muutamat suuryritykset määrittävät pelisäännöt. Wagenknecht kuvaa kuinka Googlen, Microsoftin ja Amazonin kaltaiset suuryritykset ovat ottaneet vallan (Datenmonopol und Weltherrschaft).

Raha ilman ahneutta selittää kuinka suoritus, omavastuu ja kilpailu eivät nykykapitalismi toteudu.  Wagenknecht kysyykin miten innovatiivinen taloutemme oikeastaan on kun nykytuotannossa on todellisuudessa tapahtunut käänne laatutuotannosta “dumping-kapitalismiin”. Esimerkiksi Siemens satsaa tuotekehittelyyn vain, jos sen tuloksena on 16 prosentin voitto-odote. Hän analysoi myös miten omaisuus ja valta periytyvät nykyisessäkin kapitalismissa ja keskiluokan asema on heikentynyt.

Kirjan loppuosassa Wagenknecht esittelee vaihtoehto-ohjelmansa “Markkinatalous talousfeodalismin sijaan –  uuden modernin talousjärjestelmän peruspiirteet”.

 

Sahra Wagenknecht on saksalainen kansantaloustieteilijä ja vasemmistopoliitikko, joka on voittanut kirjallaan puolelleen myös liberaalin talousajattelun kannattajia.

Alkuperäinen hinta oli: 27,00 €.Nykyinen hinta on: 23,90 €.

Loppuunmyyty

Kirjan tekijät

Laajenna

Kirjan lisätiedot

Laajenna

Tuoteosasto

Kirjan lisätiedot

Isbn

9789522649065

Sivumäärä

320

Julkaisuaika

2 / 2018

Suomentaja

Kirsimarja Tielinen

Alkuteos

Reichtum Ohne Gier

Mediassa

Laajenna

Asiakkaiden arvostelut

Laajenna

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Raha ilman ahneutta”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Viimeksi katsomiasi kirjoja

Ale
Raha ilman ahneutta

Raha ilman ahneutta

Alkuperäinen hinta oli: 27,00 €.Nykyinen hinta on: 23,90 €.
Lue lisää