Ale!

Frédéric  Lordon

Rahamyllyt kuriin

norm. 15.00 
Innon hinta: 5.90 

Kuinka vapautua finanssikriiseistä. Frédéric Lordon esittää neljä periaatetta, joista voi hakea solmujen aukaisijaa nykyiseenkin tilanteeseen.

Tilattavissa

ISBN: 978-952-01-0372-9

Kirjoittaja: Frédéric Lordon

Julkaisuajankohta: 04 / 2010

Sivumäärä: 0

Suomentaja: Mikko Keinänen

Alkuperäinen nimi: Jusqu'a quand? Raisons d'Agir

Lataa painokelpoinen kansikuva

Osastot: , ,
Avainsanat tuotteelle , , , , , , , ,
Jaa tämä:

Rahoitusalan ahneus ajoi kansantaloudet romahduksen partaalle vuonna 2009, mutta vuosikymmenten syvimmästä kansainvälisestä kriisistä ei ole opittu juuri mitään! Ranskalainen talousajattelija Frédéric Lordon osoittaa, kuinka finanssituotteet ovat kehittyneet niin monimutkaisiksi, ettei niiden riskejä pystytä enää arvioimaan.

Rahamarkkinoiden perusteellisen analyysin pohjalta Lordon esittää vaihtoehtoisen ohjelman, jolla talous vapautetaan keinottelun kiristyksestä. Finanssimarkkinoiden heilahtelujen takia pitäisi kyseenalaistaa järjestelmä eikä vain tyytyä reagoimaan sen aiheuttamiin ongelmiin. Rahoitusmarkkinoita ei tarvita muuhun kuin palvelemaan tehokkaasti tuottavaa taloutta. Varovainen talouspolitiikka on tiensä päässä, olennaisempaa on riittävä sääntely. Ja lopuksi: Eurooppa on rahoituksessaan itseriittoinen ja voi siksi yksipuolisesti ottaa käyttöön sääntöjä pelkäämättä pääoman pakoa tai investointien romahdusta.

Frédéric Lordon on Ranskan CNRS-tutkimuslaitoksen ekonomisti ja Le Monde diplomatiquen tunnettu taloustoimittaja.

Lue Lordonin artikkeli Rahoitusmarkkinoiden panttivankina Le Monde diplomatique 4:ssa.

Frédéric Lordon on kansainvälisesti tunnettu talouden tutkija, Ranskan CNRS-tutkimuslaitoksen tutkimusjohtaja ja Le Monde diplomatique -lehden taloustoimittaja. Hän on kirjoittanut muun muassa kirjat La crise de trop – Reconstruction d’un monde failli, Paris, Editions Fayard, 2009; Conflits et pouvoirs dans les institutions du capitalisme, Presses de la Fondation des Sciences Politiques, Paris, coll. Gouvernances, dir., 339 p. , 2008; Jusqu’à quand? Pour en finir avec les crises financières, Raisons d’agir, octobre 2008 ; Conflits et pouvoirs dans les institutions du capitalisme, Presses de Sciences Po, 2008 ; Et la vertu sauvera le monde, Raisons d’agir, 2003 ; La politique du capital, Odile Jacob, 2002.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Rahamyllyt kuriin”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ei löytynyt tälle tuotteelle.