Benjamin Pitkänen & Pavel Tahkovuori

Rakkaat eläimet, joita syömme

(7 tuotearviota)

Maailma ympärillämme muuttuu, mutta käsityksemme eläintuotannosta on jäänyt jumiin 1960-luvun maalaisromantiikkaan ja lapsuuden iltasatuihin. Ketkä vaikuttavat suomalaisten ruokailutottumuksiin ja päätökseen kuluttaa vuosi vuodelta enemmän lihaa?

Rakkaat eläimet, joita syömme nostaa esille kiperiä kysymyksiä, joista ei haluta puhua ruokapöydässä. Kirjassa eläinlääkärit ja maatalousalan työntekijät paljastavat eläintilojen ja teurastamoiden laajamittaisia ongelmia, joista heitä on kielletty kertomasta. Silmiä avaavassa teoksessa vieraillaan paikoissa, joihin ei päästetä edes tutkijoita tai toimittajia.

Tietokirjailijat Pavel Tahkovuori ja Benjamin Pitkänen etsivät Suomen johtavien asiantuntijoiden kanssa ratkaisuja ruoantuotannon vakavimpiin kriiseihin. Pala palalta kermaisen perunamuusin ja lihapullien takaa paljastuvat aikakautemme suurimmat haasteet: ilmaston lämpenemisen vuoksi kuivuvat pellot ja roihuavat metsäpalot, pandemiat ja kasvavat kansanterveysongelmat. Samaan aikaan yhä useammin ruoan äärellä herää kysymys: saako eläimiä syödä?

27,90 

Kirjan tekijät

Laajenna
  • Benjamin Pitkänen
    Benjamin Pitkänen

    Benjamin Pitkänen (VTM) on yksi Suomen tunnetuimmista eläinoikeusvaikuttajista ja kysytty puhuja kouluissa, yliopistoissa ja yrityksissä. Hänen rohkeaa työtään tulevaisuuden ruokajärjestelmän edistämiseksi on käsitelty laajasti televisiossa, radiossa ja lehdissä. Pitkänen on vakuuttunut siitä, että maailman polttavimmat ja monimutkaisimmat ongelmat voidaan ratkaista...

    Katso kirjailijan sivu →
  • Pavel Tahkovuori
    Pavel Tahkovuori

    Pavel Tahkovuori (KTK) on vastuullisuusasiantuntija, joka on siirtynyt lihan mainonnan parista tutkimaan eläintuotannon piilossa olevia ongelmia. Kauppakorkeakoulun kasvattina Tahkovuori on tiedonjanoinen tilastojen ystävä ja tarinallinen monilahjakkuus, jonka videot ovat keränneet miljoonia katselukertoja. Lapsuuden kesät lehmien ja vuohien kanssa viettäneen esikoiskirjailijan kiinnostuksen...

    Katso kirjailijan sivu →

Kirjan lisätiedot

Laajenna

Mediassa

Laajenna

Onko lihan syöminen eettisesti väärin ja karjatalous eläinten kidutusta? Yle Kulttuuriykkönen 29.10.2024

Köttbiten på tallriken behöver få ett ansikte HBL 7.10.2024

Kaupan on huhuttu ottavan lihankaltaisista kasvistuotteista merkittävästi suurempaa, jopa yli 50 prosentin katetta. Yle 8.10.2024

”Rakkaat eläimet joita syömme” sukeltaa eläintuotannon kulisseihin Turun Sanomat 7.9.2024

Kauppaketjut jarruttavat ruoan kestävyysmurrosta vegaanituotteiden hinnoittelulla, väittää uutuuskirja – näin S-ryhmä ja Kesko vastaavat Markkinointuutiset 4.9.2024

Viral Vegans -eläinoikeusjärjestön luova johtaja Pavel Tahkovuori kertoo viisi syytä, miksi kannattaisi ryhtyä vegaaniksi Kirkko ja kaupunki 28.8.2024

Miksi lihansyönti pitäisi lopettaa, vegaaniaktivisti Benjamin Pitkänen? Yle Uutiset Uutispodcast 22.8.2024

Ruoantuotannon alkulähteillä – lisääkö tieto tuskaa? Ylen Aamu 21.8.2024

Rakkaat eläimet, joita syömme, on tärkeä kirja. Vaikka aihepiirejä onkin käsitelty laajasti ennenkin, on tämä lukemistani teoksista ehdottomasti ajankohtaisin. Kirjan kirjoittamiseen on selkeästi kulutettu aikaa ja se on käytetty viisaasti. Lähdeluettelo on massiivinen ja ennen kaikkea teksti on selkeää ja helposti luettavaa kautta linjan. Vegelä 20.8.2024

Asiakkaiden arvostelut

Laajenna

7 arviota tuotteelle Rakkaat eläimet, joita syömme

  1. Tuukka Helminen (varmistettu kirjoittaja)

    Mahtava kirja! Kirja on helppolukuinen, viihdyttävä, kiinnostava sekä täynnä tietoa joka varmasti tulee keskiverto suomalaiselle yllätyksenä. Kirjan väittämät ovat erinomaisesti lähteistettyjä jonka lisäksi teksti on tietokirjaksi yllättävän helppolukuista ja mukaansatempaavaa. Suosittelen lämpimästi kirjaa niin eläintuotannosta tietäville kuin tietämättömillekin sekä heille jotka tyypillisesti välttelevät tietokirjoja.

  2. Mico Budde (varmistettu kirjoittaja)

    Uskomattoman upea ja tärkeä kirja. Asiat on selitetty selkeästi ja faktoihin perustuen. Vaikka sisältö on paikoitellen hyvin raskasta, kirja on silti helppolukuinen. Luvut ovat sopivan lyhyitä, mutta silti hyvin informatiivisia. Suosittelen tämän kirjan lukemista oikeastaan kaikille.

  3. Miia (varmistettu kirjoittaja)

    Todella viihdyttävästi ja mukaansatempaavasti kirjoitettu kirja, joka kuitenkin on älyttömän tärkeä sisällöltään. Ehdottomasti yksi kirjoista, jonka jokaisen tulisi lukea.

  4. SK (varmistettu kirjoittaja)

    Pätevä, vakuuttava ja laajaan lähdeaineistoon pohjautuva tärkeä teos. Opin valtavasti uutta etenkin niistä epäreiluista rakenteista, joita eläinteollisuuden taustalla piilee. Arvostan suuresti kirjoittajien avointa, kiihkotonta tyyliä – teos ei syyllistä, vaan herättelee (myös vegaania).

  5. Anniina (varmistettu kirjoittaja)

    Näin Vegaaneista tykkään podcastin fanina tää kirja oli tosi hyvä. Kirjassa oli tosi sama fiilis. Asiat etenee loogisesti ja väitteet on hyvin perusteltuja. 5/5 lukukokemus, suosittelen kaikille.

    Kirja käsittelee eläintuotantoa. Käydään läpi matkaa rehun kasvatuksesta kauppaan asti eläimen, luonnon ja ihmisen kannalta. 270 sivua ei toki ehdi käsitellä kaikkea syvällisesti, mutta sanoisin että kaikesta päästiin riittävälle tasolle.

  6. Frans Tihveräinen (varmistettu kirjoittaja)

    Kattava, kokonaisvaltainen ja erittäin hyvin perusteltu tietopläjäys joka antaa uutta perspektiiviä ruokaan ja kulutustottumuksiimme. Kasvipohjainen elämäntapa tuntuu oikeammalta, mitä enemmän aiheeseen pureutuu.

  7. Maria

    Kirja, joka jokaisen suomalaisen tulee lukea – varsinkin, jos löytyy mielipiteitä ruoasta ja sen tuotannosta ilman kattavia perusteluita.

Lisää arvio

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Saatat myös pitää...