Jorma Turunen

Ranskan vasemmiston tarina

Suuresta vallankumouksesta nykyhetkeen

Ranskan vasemmiston historia on pitkä ja dramaattinen. Maahan ei ole mahtunut vain yhtä, vaan useita liikehdinnän muotoja. Näihin kuuluvat muun muassa anarkistit, radikaalit, tasavaltalaiset ja utopistit.

Kirja käy vivahteikkaasti läpi vasemmiston vaiheita Ranskan vallankumouksesta meidän päiviimme, sen voittoja ja tappioita. Historian merkkihenkilöistä tutuiksi tulevat mm. Francois Mitterrand, Jean Jaurès ja Léon Blum. Ranskan vasemmiston tarina arvioi myös nykyhetkeä ja vasemmiston tulevaisuutta. Mikä selittää perinteisen vasemmiston romahtamisen vuoden 2017 vaaleissa? Miksi Emmanuel Macronin liikkeen menestys murskasi raskaimmin juuri Ranskan sosialistipuolueen? Pystyvätkö sosialistit enää nousemaan aallonpohjastaan?

Jorma Turunen onnistuu muistuttamaan lukijaa Ranskan tärkeästä roolista vasemmistolaisuuden historiassa. Jo pelkästään sana vasemmisto on peräisin Ranskasta, ja maassa on koettu yli 200 vuoden ajan tapahtumia, jotka ovat vaikuttaneet koko maailman vasemmiston ajatteluun. Ranskan suuri vallankumous, Pariisin kommuuni ja 1930-luvun kansanrintama maalautuvat elävästi silmien eteen tätä mielenkiintoista tietokirjaa lukiessa.

Jorma Turunen on valtiotieteen maisteri, joka on kirjoittanut Ranskan politiikasta ja kulttuurista usean vuosikymmenen ajan. Hän on pitkäaikainen Työväen Sivistysliiton pääsihteeri ja toiminut myös Nordens folkliga akademin rehtorina Ruotsissa sekä vaikuttanut eurooppalaisessa koulutusyhteistyössä.

24,90 

Loppuunmyyty

Tuotetunnus (SKU): 9789523510746 Osastot: , Avainsanat tuotteelle , , , ,

Kirjan tekijät

Laajenna

Kirjan lisätiedot

Laajenna

Tuoteosasto

Kirjan lisätiedot

Isbn

9789523510746

Sivumäärä

300

Julkaisuaika

4 / 2019

Mediassa

Laajenna
Ranskaa raakana! -podcast tarjoilee kattauksen kieltä ja kulttuuria. Uusimmassa jaksossa puhutaan Ranskan vasemmistosta. Vieraana on Jorma Turunen (kirj. Ranskan vasemmiston tarina). Kuuntele jakso täältä.

Asiakkaiden arvostelut

Laajenna

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Ranskan vasemmiston tarina”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

[esi recently_viewed_products cache="private" ttl="300"]