-81%

Kimmo Kiljunen

Raportti uusien hävittäjien hankinnasta

(3 tuotearviota)

Ovatko hävittäjälentokoneet tarpeellisia Suomen turvallisuuden ja maanpuolustuksen kannalta? Vai onko kyseessä virheinvestointi nopeasti vanhenevaan teknologiaan? Onko kyse Suomen puolustamisesta, vai saatammeko isänmaamme pitkän kantaman hyökkäysaseilla ensi-iskun kohteeksi? Heikentääkö kymmenien miljardien investointi lopulta turvallisuuttamme?

Eduskunta on päättänyt hävittäjien hankinnasta. Ratkaisematta on vielä tärkein: mistä ne ostetaan. Päätös määrää Suomen turvallisuuspoliittisen asemoitumisen ja siihen liittyvän strategisen riippuvuuden ja itsenäisyyden puoleksi vuosisadaksi.

Ilmavoimat asettaa hävittäjäkandidaatit paremmuusjärjestykseen sotilaallisen suorituskyvyn pohjalta. On välttämätöntä, että kilpailevia hävittäjiä vertaillaan myös elinkaarikustannusten, huoltovarmuuden, teollisen yhteistyön ja kasvihuonepäästöjen osalta. Raportti uusien hävittäjien hankinnasta analysoi näitä kysymyksiä. Se arvioi poliittista päätöksentekoa ja aikaisempia hävittäjäkauppoja.

Kirjoittajat ovat alansa parhaita suomalaisia asiantuntijoita. He edustavat monitahoisesti suomalaista yhteiskuntaa eivätkä jaa yhteistä näkemystä hävittäjähankkeen tarpeellisuudesta. Raportin on koonnut ja toimittanut Helsingin yliopiston dosentti, kansanedustaja Kimmo Kiljunen.

25,90  5,00 

Tuotetunnus (SKU): 9789523516717 Osastot: , , Avainsanat tuotteelle , , , , ,

Kirjan tekijät

Laajenna
 • Kimmo Kiljunen

  VTT Kimmo Kiljunen on SDP:n kansanedustaja ja tietokirjailija. Hän on julkaissut parikymmentä kirjaa kotimaisesta ja kansainvälisestä politiikasta. Kiljunen on eduskunnanulkoasiain-, puolustus- ja suuren valiokunnan jäsen sekä Euroopan neuvoston Suomenvaltuuskunnan puheenjohtaja.  

  Katso kirjailijan sivu →

Kirjan lisätiedot

Laajenna

Kirjan lisätiedot

Isbn

Painettu kirja: 9789523516717, E-kirja: 9789523517691

Sivumäärä

350

Julkaisuaika

6 / 2021

Mediassa

Laajenna
Kansanedustaja Kimmo Kiljusen toimittama uutuuskirja Raportti uusien hävittäjien hankinnasta tuo kaivattua kriittisyyttä Suomen historian suurimpaan asekauppaan.” Ilta-Sanomat, 16.6.2021"Kirja on monessakin mielessä mainiota luettavaa turvallisuuspolitiikan nojatuoliasiantuntijoille – se antaa kattavan kuvan siitä, millaisia perusteluita hankkeen inhoajat tulevat lähikuukausien ajan näkökulmilleen tarjoilemaan.” Seura, 11.6.2021Raportti uusien hävittäjien hankinnasta -kirja on todella perusteellinen. Teos jakautuu seitsemään kokonaisuuteen ja niiden alalukuihin.” Kulttuuritoimitus, 10.6.2021”Juuri ilmestyneessä erinomaisessa raportissa yli 30 asiantuntijaa tuo esiin uusien hävittäjien HX-hankintaprosessin kriittisiä pisteitä, puutteita ja vaaroja.” Osallisuus-media, 11.6.2021

Asiakkaiden arvostelut

Laajenna

3 arviota tuotteelle Raportti uusien hävittäjien hankinnasta

 1. T.E.

  Kirjoittajat haluavat lähettää lapset Ruotsiin turvaan.

 2. A.E.

  Hyvä ja asiallinen

 3. Mika Yli-Kaakinen

  Erittäin mielenkiintoinen kirja tällaiselle ilmailuhullulle ja sopuhintaan!

Lisää arvio

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Samalta kirjailijalta

Ale
Eläkekatekismus

Eläkekatekismus

Alkuperäinen hinta oli: 19,00 €.Nykyinen hinta on: 10,00 €.
Lue lisää

Ale
Maailman maat

Maailman maat

Alkuperäinen hinta oli: 37,00 €.Nykyinen hinta on: 20,00 €.
Lisää ostoskoriin

[esi recently_viewed_products cache="private" ttl="300"]