Outi  Hakkarainen

Rauhaa rakentamassa? – Kansalaisjärjestöt haurailla alueilla

22.00  sis alv

OVH: 25.00  €

Puolitoista miljardia ihmistä elää hauraissa valtioissa sotien, aseellisten konfliktien tai organisoituneen rikollisuuden varjossa. Köyhyyden vähentämisessä on tapahtunut nopeaa edistystä, mutta nämä maat ovat jääneet jälkeen.

ISBN: 978-952-264-364-3

Kirjoittaja: Outi Hakkarainen

Julkaisuajankohta: 11 / 2015

Sivumäärä: 200

OVH: 25.00  €

Lataa painokelpoinen kansikuva

Osasto:
Avainsanat tuotteelle , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Jaa tämä:

Puolitoista miljardia ihmistä elää hauraissa valtioissa sotien, aseellisten konfliktien tai organisoituneen rikollisuuden varjossa. Köyhyyden vähentämisessä on tapahtunut nopeaa edistystä, mutta nämä maat ovat jääneet jälkeen.

Millainen vaikutus ulkomaisilla kansalaisjärjestöillä näissä vaikeissa toiminta­ympäristöissä on tai voisi olla? Millainen on kohdemaiden oma kansalaisyhteiskunta? Millaisia motiiveja, tavoitteita ja toimintaedellytyksiä haurailla alueilla toimivilla suomalaisilla järjestöillä on? Pyrkivätkö ne tukemaan rauhanomaisen yhteiskunnan rakentamista? Ovatko järjestöt joutuneet ottamaan kantaa valtionrakentamiseen? Mitä kokonaisvaltainen lähestymistapa kansalaisjärjestöille merkitsee?

Afganistanin, Liberian, Palestiinan, Somalian ja Syyrian esimerkkien osalta on haastateltu niissä toimivia suomalaisia kansalaisjärjestöjä ja Suomessa asuvaa diasporaa. Kirjassa on myös käytännön ohjeistusta konfliktisensitiivisyyteen yleensä ja Do No Harm -metodin käyttöön erityisesti, esimerkkien kera.

Kirja tehdään yhteistyössä Kepan kanssa.

Kirjan toimittanut Kepan kehityspoliittinen asiantuntija Outi Hakkarainen on globaali­kysymysten aktivisti, joka on kirjoittanut ja toimittanut useita kehityspolitiikkaa käsitteleviä julkaisuja. Kirjan muita kirjoittajia ovat Johanna Antila, Ilari Aula, Anisa Doty, Airi Kähärä, Karita Laisi, Abdirizak Mohamed, Päivi Nikkilä ja Markku Vesikko.

Outi Hakkarainen on tietokirjailija, kehitysmaa-aktivisti ja Meksiko-tutkija. Hän työskentelee Kepassa kehityspoliittisena asiantuntijana.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Rauhaa rakentamassa? – Kansalaisjärjestöt haurailla alueilla”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ei löytynyt tälle tuotteelle.