-23%

Veli-Pekka Lehtola

Saamelaiskiista

Suomi ei ole ratifioinut YK:n alaisen työjärjestö ILO:n sopimusta alkuperäiskansojen suojelemiseksi. Norja ratifioi sen jo 1990-luvulla, mutta Suomessa asiasta on väitelty jo 25 vuotta.

Mistä saamelaiskiistassa on kysymys? Miksi ILO-sopimuksen ratifiointi on kerta toisensa jälkeen lykkääntynyt, viimeksi eduskunnassa maaliskuun alussa 2015? Mitkä ovat ne perustelut, joiden takia Suomen kansainvälinen maine alkuperäiskansoja koskevan lainsäädännön kehittäjänä rapautuu?

Professori Veli-Pekka Lehtolan kirja Saamelaiskiista on ensimmäinen kokonaisesitys kiistasta, joka on pohjoisessa tulehduttanut ihmisten välejä jo vuosikymmeniä, mutta josta ei Etelä-Suomessa tiedetä juuri mitään.

Kanava-palkintoraadin perustelut:

”Saamelaiskulttuurin professori kirjoittaa vetävästi aiheesta, joka on tulehduttanut välejä pohjoisessa jo vuosikymmeniä, mutta josta Etelä-Suomessa tiedetään vain vähän. Vaikka kyse on pamfletista, kirja nousee kattavaksi selvitykseksi siitä, millaista taistelua saamelaisten asian ympärillä käydään ja millaisia saamelaisuuteen liittyviä mielikuvia kiistassa käytetään aseina.”

Alkuperäinen hinta oli: 26,00 €.Nykyinen hinta on: 19,90 €.

Loppuunmyyty

Tuotetunnus (SKU): 9789522644589 Osastot: , , Avainsanat tuotteelle , , , , , , , ,

Kirjan tekijät

Laajenna
  • Veli-Pekka Lehtola

    Veli-Pekka Lehtola (s. 1957) on saamelaisen kulttuurin professori Oulun yliopistossa. Inarista kotoisin oleva Lehtola on äitinsä puolelta saamelaista ja isänsä puolelta suomalaista sukua. Lehtola valittiin vuoden tietokirjailijaksi 2011, ja hän on julkaissut kaksitoista kirjaa ja noin 70 tieteellistä artikkelia.  

    Katso kirjailijan sivu →

Kirjan lisätiedot

Laajenna

Kirjan lisätiedot

Isbn

9789522644589

Sivumäärä

307

Julkaisuaika

09 / 2015

Mediassa

Laajenna

Asiakkaiden arvostelut

Laajenna

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Saamelaiskiista”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *