Ale!

Matti Mörttinen

Shlomo Zabludowicz – Holokaustin kauhuista salaperäiseksi suomalaismiljardööriksi

(1 tuotearvio)

10.00 

Miten voin maksaa ostokseni?
ISBN: 9789523516472

Kirjoittaja: Matti Mörttinen

Julkaisuajankohta: 9 / 2021

Sivumäärä: 320

Lataa painokelpoinen kansikuva

Osastot: ,
Avainsana tuotteelle
Jaa tämä:

“Mörttinen on tehnyt uutteraa tutkivaa journalismia ja löytänyt Zabludowiczia koskevia asiakirjoja erityisesti Ruotsista, Suomesta ja keskisestä Euroopasta. Hämmästyttävää, että näin taustalla toimineesta ja mystisestä henkilöstä on säilynyt erittäin tarkkoja Ruotsin salaisen poliisin ja maahantuloviranomaisten dokumentteja. On myös kiinnostavaa, että näitä lähteitä ei ole aiemmin kaivettu esiin ja hyödynnetty.” Ydinlehti 2/2022
“1970-luvulla mies väistyy Suomesta yhtä hissukseen kuin on täällä elänyt – nyt satumaisen rikkaana. Asekauppojen jäljet peittyvät ja mies tekee kaikkensa, että ne katoaisivat lopullisesti.”
Helsingin Sanomat 30.10.2021
“Nyt on koottu yksin kansiin kaikki se julkinen tieto, mitä salaperäisestä miljardööristä on saatavissa. Tietoa on löydetty jopa mm. eteläafrikkalaisesta synagogasta sekä entisen pääministerin Jawaharlal Nehrunkunniaksi perustetusta museosta Intiasta.”
Kirsin book club 26.10.2021
“Lopputuloksena on kiinnostava, hyvin kirjoitettu elämäkerta salaperäisen suomalaismiljardöörin elämän taipaleesta. Mielenkiintoinen valokuvaliite täydentää kirjan tekstimateriaalia.”
 Kirjojen kuisketta, 3.10.2021
“Hollywoodissa tällaisesta tarinasta tehtailtaisiin leffakäsikirjoituksia.”
“Kirja on alusta loppuun eräänlainen salapoliisikertomus, jossa tutkija yrittää päästää yhä lähemmäksi kohdettaan. “
“Hän on etsinyt, kaivanut, löytänyt ja koonnut salaperäisen suomalaisen miljardöörin elämäntarinan. Voimme oikeastaan sanoa: täysin tuntemattoman suuruuden elämäkerran, holokaustin hornasta selviytyneen ja hyvittävään elämäntyöhön pyrkineen miehen, Sholomo Zabludowiczin elämäkerran.”
Uusi Suomi 14.9.2021
“Mörttinen päätti avata mysteerin, ja lopputulos on nyt tarjolla: juuri painosta valmistunut kirja Shlomo Zabludowicz – Holokaustin kauhuista salaperäiseksi suomalaismiljardööriksi.”
“Sisältö kattaa paitsi kohdehenkilön oman henkilöhistorian, myös paljon uutta Kekkosen Suomen ja kylmän sodan ajan asekaupoista ja -yhteistyöstä sekä henkilöistä näiden taustalla.”
“Ylirabbin pojan matka Lodzin getosta ja Auschwitzista Suomeen Tampellan kranaatinheittimien mannekiiniksi oli pitkä, värikäs, rahakas ja äärimmäisen salamyhkäinen. Oliko hän myös Mossadin agentti?”
Ilta-Sanomat 10.9.2021

1 arvio tuotteelle Shlomo Zabludowicz – Holokaustin kauhuista salaperäiseksi suomalaismiljardööriksi

  1. Seppo Sudenniemi (Vahvistettu ostaja)

    Mielenkiintoista tietoa holocaustista ja siitä pelastuneista. Holocaustista yleensä pitäisi julkaista enemmän kirjallisuutta. Aihe on ankea, mutta tietoisuutta siitä on lisättävä. Kirjassa oli muutakin kiinnostavaa tietoa. Hyvä tietokirja.

Lisää arvio