-50%

Minna Kettunen & Siamäk Naghian

Siamäk Naghianin uskomaton elämä

Tuulen kieltä etsimässä

Siamäk Naghian syntyi ikivanhan persialaisen kulttuurin keskelle suurperheeseen, jonka isä oli rakennusalan yrittäjä. Poika oppi tekemään töitä, mutta opiskelu, tiede, taide ja lopulta maan muuttaminen demokraattisemmaksi kiinnostivat enemmän. Vuoden 1978 vallankumouksen jälkeen hänestä tuli kuitenkin yhteiskunnallisesti epäilyttävä. Yliopistojen ovet sulkeutuivat ja ystäviä alkoi kadota. Hänelle ei jäänyt muita vaihtoehtoja kuin jättää rakas kotimaansa.

Saadakseen itselleen passin Naghian liittyi Iranin armeijaan ja lopulta nuoresta miehestä tuli Iranin ja Irakin sodan veteraani.

Siamäk Naghian saapui opiskelemaan Suomeen kielitaidottomana ja yksinäisenä vuonna 1986. Talvi oli hyytävän kylmä ja kieli mahdotonta. Ulkomaiset opiskelijat saivat olla oman onnensa ja aktiivisuutensa varassa. Työelämässä Naghian kiinnostui suomalaisesta yhteiskunnasta ja sen arvoista. Hän väitteli tekniikan tohtoriksi vuonna 2001. Nyt hän on maailmanmenestykseen nousseen, äänentoistolaiteita valmistavan Genelec Oy:n toimitusjohtaja Iisalmessa.

Siamäk Naghianin uskomaton elämä on kertomus rakkauden voimasta, luottamuksesta maailmassa olevaan hyvään ja ihmeellisistä vastaantulijoista. Kirjan lukija saa katsella suomalaista yhteiskuntaa toisenlaisesta maailmasta tulleiden ja varsin tarkkanäköisten silmien kautta. Runous punoo tarinaa yhteen kuin värikkäät villalangat persialaista mattoa.

26,90  13,45 

Kirjan tekijät

Laajenna
  • Minna Kettunen

    Kirjailija Minna Kettunen (s.1968) on julkaissut elämäkertoja ja muita tietokirjoja, kolumneja, näytelmiä ja lauluja. Hänen teoksiaan ovat mm. Siamäk Naghianin uskomaton elämä – Tuulen kieltä etsimässä (Into Kustannus 2021) ja esikoisteos Halosen taiteilijasuku (Tammi 2001), joka oli Tieto-Finlandia-ehdokkaana.  

    Katso kirjailijan sivu →
  • Siamäk Naghian

    TkT Siamäk Naghian (s. 1961) on iisalmelaisen Genelec Oy:n toimitusjohtaja. Hänet palkittiin Suomen vuoden 2018 yritysjohtajana ja Aalto-yliopiston vuoden 2020 alumnina. Naghian viihtyy savolaisella maaseudulla ja harrastaa runoutta ja musiikkia soittamalla pienessä puhallinorkesterissa.

    Katso kirjailijan sivu →

Kirjan lisätiedot

Laajenna

Mediassa

Laajenna

“Iisalmelainen toimitusjohtaja Siamäk Naghian joutui sodan eturintamaan 19-vuotiaana ja pystyy puhumaan kokemastaan vasta nyt, 40 vuotta myöhemmin.” Yle Akuutti 16.10.2022

“Vallankumouksen kannattajasta toimitusjohtajaksi.” Siamäk Naghian vieraana Roman Schatzin Maamme-kirjassa, Yle areena 9.5.2022

“Genelecin toimitus­johtaja Siamäk Naghian koki niin sodan kuin Nokian kultaiset vuodet.”
– Tekniikka & Talous 24.9.2021

“Kokemukset tuntuvat osuvan myös omaan elämään, edes hipauksen verran. Kirjasta saa kuitenkin lohtua ja toivoa, lukukokemus oli voimaannuttava.”
– Iisalmen Sanomat 29.8.2021

“Lohdullisen kauniisti kirjoitettu kirja rakkauden voimasta laittoi pohtimaan asioita omassa elämässä. Teksti on pysäyttävää, Naghianin oma ääni kuuluu kokemusten takaa.”
– Iisalmen Sanomat 29.8.2021

“Siamäk Naghian syntyi ja kasvoi iranilaisessa suurperheessä ikivanhan persialaisen kulttuurin ja työnteon keskellä. ”
– Uusiteknologia 20.8.2021

“Tuulen kieltä etsimässä -kirja seuraa Naghianin elämäntarinaa Iranin vallankumouskuohunnasta Iisalmeen Poroveden rannalle, jossa etsitään hiljaisuuden keskellä äänen salaisuuksia.”
– Kulttuuritoimitus 21.8.2021

”Se on pahinta, mitä ihmiselle voi tapahtua. Elin puolitoista vuotta elämän ja kuoleman rajalla, enkä edelleenkään voi ymmärtää, miksi ja miten olen selvinnyt sieltä pois.”
– Helsingin Sanomat 16.8.2021

 

Asiakkaiden arvostelut

Laajenna

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Siamäk Naghianin uskomaton elämä”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Samalta kirjailijalta

Ale
Piiasta professoriksi

Piiasta professoriksi

Alkuperäinen hinta oli: 26,90 €.Nykyinen hinta on: 13,45 €.
Lue lisää

Loppuunmyyty