-48%

Sami Outinen

Sosiaalidemokraattien tie talouden ohjailusta markkinareaktioiden ennakointiin

SDP:n uusi taktiikka kiteytyi vuonna 1977. Niin sanotussa ”Bad Sillanpää” -kokouksessa korostettiin yksityistä yritystoimintaa ja verotuksen hillintää. 1980-luvulla strategiaksi vakiintuivat markkinavetoiset ratkaisut, hallittuun rakennemuutokseen pyrkiminen, talouden ohjailun lieventäminen ja rahoitusmarkkinoiden vapauttaminen. 1990-luvulla avainkäsitykseksi nousi markkinareaktioiden ennakointi.

Sami Outisen tutkimus perustuu uusimpiin arkistolähteisiin ja tarkastelee sosiaalidemokraattien suhdetta sosialismiin, kapitalismiin, markkinoihin ja uusliberalismiin vuosina 1975–1998. Keskiössä ovat etenkin kamppailut Kalevi Sorsan, Pertti Paasion, Ulf Sundqvistin ja Paavo Lipposen johtamien sosiaalidemokraattien suunnasta. Tutkimus taustoittaa finanssikriisin, työttömyyden, pätkätöiden, elvytyspolitiikan, EU:n talous- ja rahapolitiikan, nuorisotakuun, osallistavan sosiaaliturvan, globalisaation ja sosiaalidemokraattien kansainvälisen yhteistyön juuria.

Alkuperäinen hinta oli: 29,00 €.Nykyinen hinta on: 15,00 €.

Loppuunmyyty

Tuotetunnus (SKU): 9789522644190 Osastot: , Avainsanat tuotteelle , , , , , , ,

Kirjan tekijät

Laajenna
  • Sami Outinen

    Sami Outinen on yhteiskuntahistorioitsija Helsingin yliopistosta. Karkkilasta kotoisin oleva Outinen tarkkailee maailman menoa median, teatterin, kirjallisuuden ja ruumiinkulttuurin välityksellä.  

    Katso kirjailijan sivu →

Kirjan lisätiedot

Laajenna

Mediassa

Laajenna

Asiakkaiden arvostelut

Laajenna

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Sosiaalidemokraattien tie talouden ohjailusta markkinareaktioiden ennakointiin”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *