Jera Hänninen & Jyri Hänninen

Suomalainen velkakirja

Ihmisten elämä velkaantuvassa maassa

Perintätoimistot ja niiden perimät kulut huolehtivat siitä, että kompastunut ihminen ei hevin nouse. Velasta on tullut iso bisnes, jossa veroparatiiseista johdetut perintäyhtiöt puristavat ylivelkaantuneista irti viimeisen pisaran. Velka on kauppatavaraa, jota myydään rajojen yli ja jolla tienataan isoja summia.

Suomalainen velkakirja on kertomus siitä, miten velkavetoinen yhteiskunta ajaa Suomessa satoja tuhansia ihmisiä sosiaaliseen helvettiin. Samalla kirja on kuvaus maailmasta, joka on jakautumassa köyhien ja rikkaiden todellisuuteen. Laman syypäät eli Wall Streetin finanssipelurit rentoutuvat Belizen rannoilla siemaillen Piña Coladaa, mutta samaan aikaan suomalainen McDonald’sin työntekijä pohtii pientä palkkaansa, Helsingin vuokratasoa ja kallista ruokaa.

Talouden käyrissä ylöspäin sojottavat vain maksuhäiriötilastot ja työttömyysluvut. Tämä tietää hyvää velkabisneksen ytimessä oleville ihmisille.

Error: View ae0d0a6e4b may not exist

26,00 

Loppuunmyyty

Tuotetunnus (SKU): 9789522643605 Osastot: , Avainsanat tuotteelle , , , , , , , , , , , , , ,

Kirjan tekijät

Laajenna
  • Jera Hänninen

    Jera Hänninen (s. 1974) on helsinkiläinen kirjailija, joka on aiemmin kirjoittanut muun muassa romaanin Harakkapoika (Bazar, 2006). Hänniset ovat kirjoittaneet aikaisemmin yhdessä tieto­kirjat Kallis Köyhyys (WSOY, 2008), Tuhansien aatteiden maa. Ääriajattelua nyky-Suomessa (Johnny Kniga, 2010) ja Haluatko todella kirjailijaksi? Matkaopas...

    Katso kirjailijan sivu →
  • Jyri Hänninen

    Jyri Hänninen (s. 1977) on Yleisradion toimittaja, joka on työskennellyt aikaisemmin muun muassa Helsingin Sanomissa. Hännisen tietokirja Veroparatiisit ja Suomi ilmestyi vuonna 2014. Hän sai tutkivan journalismin Lumilapio-palkinnon vuonna 2015 veroparatiiseja koskevasta juttusarjasta, kirjasta ja tietokannasta. Jyri Hänninen on kirjoittanut yhdessä Jera...

    Katso kirjailijan sivu →

Kirjan lisätiedot

Laajenna

Mediassa

Laajenna

Asiakkaiden arvostelut

Laajenna

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Suomalainen velkakirja”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Viimeksi katsomiasi kirjoja