Ulla Koskinen

Suomessa selviytymisen historiaa – Kivikaudelta keskiajalle ja 1900-luvun alkuun

14.90 24.90 

Miten voin maksaa ostokseni?
ISBN: 9789522649485

Kirjoittaja: Ulla Koskinen

Julkaisuajankohta: 9 / 2018

Sivumäärä: 300

Lataa painokelpoinen kansikuva

Osastot: ,
Avainsanat tuotteelle , , , , , , ,
Jaa tämä:

“Kirjassaan Koskinen vertailee muinaisten eläjien uurastusta nykyajan vaivattomuuteen kertomalla, mitä ennen ei ollut. Teos on pakattu riemastuttavilla yksityiskohdilla. Koskinen käy läpi elämän­alueet ravinnosta terveyteen, tekniikkaan, rakkaus- ja sosiaaliseen elämään.”
Helsingin Sanomat, 13.10.2018

Ulla Koskisen Suomessa selviytymisen historiaa on hieno teos, jossa käsitellään arkisia asioita, kuten kodin ikkunoiden merkitystä. Nekin ovat lopulta melko uusi juttu.”
Anna, 3.6.2020

Suomessa selviytymisen historiaa sopii kenelle tahansa aiheesta kiinnostuneelle johdatukseksi entisaikojen elämään. Neutraali esitystapa pyrkii selittämään ja ymmärtämään, ja aiheeseen perehtymätön lukija saa varmasti vastauksen menneisyyden arkea koskeviin kysymyksiinsä. Teoksen viitteistys ja kattava lähdeluettelo auttavat tiedonjanossa eteenpäin historiantutkimuksen ja kansatieteen äärelle. Teos sopii esimerkiksi opettajille inspiraatioksi, miten lähestyä vierasta aikakautta ja materiaalista todellisuutta. Myös historiasta innostunut nuori saattaisi viihtyä teoksen äärellä.”
Jargonia-lehti, 33/2019

“Historiantutkija Ulla Koskisen Suomessa selviytymisen historiaa kertoo kiinnostavasti ja tutkittuun tietoon perustuen selviytymisestä ankarissa oloissa ilman nykyajan työvälineitä, teknisiä laitteita ja asumismukavuuksia.”
Tiede, 10.7.2019

“Tällaisia tietokirjoja tarvitsisimme lisää! Kirja on opettavainen.”
Kaleva, 6.5.2019

“Historiantutkijan mielenkiintoinen tietokirja kertoo, millaisia selviytymistaidon mestareita esi-isämme olivat. Suomalaisten selviytymiskeinot on jaettu seitsemään teemaan, jotka vaihtelevat tekniikasta ruokaan ja juomaan.”
Iltalehti, 19.12.2018

”Kirja on mainio johdatus suomalaisen ja etenkin länsisuomalaisen agraarikulttuurin arjen historiaan, joka ottaa huomioon niin aatteet, tavat, esinekulttuurin kuin ihmisetkin. Se sisältää kiinnostavaa alkuperäismateriaalia sekä lainauksin että kuvin, ja on harvinaisen pedagogisesti laadittu, joten toivoisin sen kuluvan paitsi Suomen historiasta kiinnostuneiden harrastajien käsissä myös opetuskäytössä.”
Genos-lehti, 9/2019

“Antoi karmivan kuvan loputtomasta arkielämän taistelusta.”
Anna-Leena Härkönen, 9.1.2019

“Kirja täynnä mielenkiintoista tietoa entisajan elämästä.”
Katin kirjanurkka, 6.10.2018

“Suomessa selviytymisen historiaa antaa yllätyksiä. Kirja on viihdyttävä ja erittäin mielenkiintoinen. Se antaa perspektiiviä nyky-yhteiskuntaan ja niihin lähtökohtiin, joista tänne asti on päästy.”
Kirjavinkit, 19.9.2018

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Suomessa selviytymisen historiaa – Kivikaudelta keskiajalle ja 1900-luvun alkuun”