Tariq Ali

Taistelu Pakistanista

Viime vuosina Pakistan on syöksynyt kaaokseen. Kansalaissotaa lähenevän poliittisen kiistan piinaama maata revitään kahtaalle: sillä on velvoitteita länsiliittolaisiaan kohtaan ja kulttuurisia siteitä itään. Koska Pakistan on vahva muslimivaltio, sillä on ydinvoimaa ja se oli al-Qaidan edesmenneen johtajan, Osama bin Ladenin piilopaikka, maan tulevat tapahtumat vaikuttavat koko maailmaan.

Taistelu Pakistanista on harvinaislaatuinen ensikäden tutkimuksiin ja omakohtaiseen tietoon perustuva analyysi tästä piinatusta, mutta vahvasta kansakunnasta. Tariq Ali tuntee henkilökohtaisesti monia Pakistanin poliittisia vaikuttajia, ja hän tarkastelee maan poliittisen järjestelmän viimeaikaista rakoilua hallinnon avainhenkilöiden välisten ristiriitojen kautta.

Mukaansa tempaava teos muistuttaa jännityskertomusta ja sisältää dramaattisia käänteitä, mutta tarjoaa myös toivoa: vaikka Pakistanin rajaseudut ruokkivat militantteja islamisteja, yli puolet vaaleissa annetuista äänistä on jo pitkään mennyt maallisille puolueille. Siten Pakistanissa on olemassa vahva perusta demokraattiselle muutokselle, jota edesauttaisi parhaiten maareformi, naisten aseman parantaminen ja mielen avaaminen.

26,00 

Loppuunmyyty

Tuotetunnus (SKU): 9789522640833 Osasto: Avainsanat tuotteelle , , , , , , ,

Kirjan tekijät

Laajenna
  • Tariq Ali

    Kansainvälisesti tunnettu toimittaja, kirjailija ja poliittinen kommentaattori Tariq Ali (s. 1943 Lahoressa, joka kuuluu nykyisin Pakistaniin) on saanut koulutuksensa Britanniassa. Hän on New Left Review‘n ja Sin Permisonin toimituskunnan jäsen ja avustaa säännöllisesti The Guardian, CounterPunch ja London Review of...

    Katso kirjailijan sivu →

Kirjan lisätiedot

Laajenna

Tuoteosasto

Kirjan lisätiedot

Isbn

9789522640833

Sivumäärä

320

Julkaisuaika

08 / 2011

Suomentaja

Risto Tiittula

Alkuteos

The Duel - Pakistan on the flight path of American power, Simon and Schuster UK Ltd, 2008.

Mediassa

Laajenna

Asiakkaiden arvostelut

Laajenna

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Taistelu Pakistanista”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *