Mikko Pennanen

Tulilahden murhamysteeri

Hyytävä kuvaus yhdestä Suomen kaikkien aikojen tunnetuimmasta, selvittämättömästä kaksoismurhasta. Rikoksesta on kulunut jo yli 60 vuotta, mutta poliisi saa yhä tapaukseen liittyviä vihjeitä.

Eine Nyyssönen ja Riitta Pakkanen katosivat pyöräretkellä kesällä 1959. Viikkoja myöhemmin heidät löydettiin murhattuina ja suohautaan kätkettyinä Heinäveden Tulilahdelta. Kuka on kylmäverinen murhaaja, joka peitti jälkensä ja katosi paikalta?

Silminnäkijät kertoivat, että naisten perässä oli liikkunut sinisellä mopedilla ajava mies. ”Mopedimies” pidätettiinkin murhista epäiltynä muutama kuukausi veriteon jälkeen, mutta hän teki oikeusprosessin aikana itsemurhan. Mies ei koskaan tunnustanut syyllisyyttään, eikä oikeus ehtinyt antaa asiassa ratkaisua. Moni jäi epäilemään hänen syyllisyyttään. Rikostutkinnasta ei kummallisia yksityiskohtia puutu. Poliisi ja lehdistö kuvailivat kilpaa murhaajaa ovelaksi ja kylmäveriseksi. Mistä löytyisi ratkaiseva johtolanka?

27,90 

Kirjan tekijät

Laajenna
  • Mikko Pennanen

    Mikko Pennanen (s. 1971) on Joensuussa asuva historioitsija ja tietokirjailija. Koulutukseltaan hän on filosofian maisteri ja arkistonhoitaja. Rikoshistoria vei hänet jo nuoruudessa mukanaan, ja hän on perehtynyt laaja-alaisesti moniin rikostapauksiin. Tulilahden murhamysteeri on hänen esikoisteoksensa.  

    Katso kirjailijan sivu →

Kirjan lisätiedot

Laajenna

Mediassa

Laajenna
"Elämään on jäänyt myös Tulilahden kaksoismurhana tunnettu tapaus, jossa surmansa sai kaksi nuorta naista: sairaanhoitajaoppilas Eine Nyyssönen ja toimistoapulainen Riitta Pakkanen.  Lomaretkelle polkupyörillään lähteneet naiset katosivat kesken matkan heinäkuussa 1959. Elokuussa heidän ruumiinsa löydettiin – suohaudasta." Helsingin Sanomat 12.3.2023

Asiakkaiden arvostelut

Laajenna

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Tulilahden murhamysteeri”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *